banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

VE ÇAĞLAYANCERİT YOLU’NUN NAMUSU
 Bu kentin ilçelerle pek bağlantısı yok. Olan yollar da orta çağlardan kalma. Hem merkeze uzaklar, bu yüzden ticari ilişkileri merkezle değil, komşu illerledir.

AK Parti İlçe Kongresi var. Belediye arkasındaki salon tıkış tıkış. Teşkilat başkanlığı için  başka aday yok. İlçenin ve insanların sorunları çok, ilgilenen yok. Gündemde olan, konuşulan bu… En çok da yol meselesi gündemin ilk maddesini oluştururken, cevval milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, söz veriyor, “Bu yol bizim namusumuz, merak etmeyin, yapılacak,  halledilecek!” diyerek insanları ümitlendiriyor, sevindiriyor.

Tabi alkışlar gırla gidiyor. Ramazanoğlu memnun.

Biz de vekilin verdiği sözü başlık yapıp,  haberi manşete çekiyoruz. Ne de olsa söz veren bir vekil. Tabi Ramazanoğlu, bu sözü kendi adına değil, teşkilatı ve partisi adına veriyordu.

KIŞ MEVSİMİNDE ULAŞIM VE SIKINTISI

Kış mevsiminde bu bölgeye çok kara yağar. Yağan kar ise, yolları kapatır. Pazarcık üzerinden gidiyorsanız, hem uzun, hem dar, hem de toprak kaymaları nedeniyle sürücüler sıkıntı çekerken, yaşanan trafik kazalarında çok canlar kaybedildi.

Diğer yol belki daha kısa ama, orası da işkencenin diğer adı…

Evet yol medeniyet olduğu kadar namustu da…

Ama Kahramanmaraş-Çağlayancerit yolu, tam bir işkence. Git git bitmez, her türlü tehlikeyi, hatta ölümü bile göze alacaksınız. Mesafe dersen uzun mu uzun. Bu nedenle ilçenin ve daha düne kadar beldesi olan mahalleler, ticari ilişkilerini Adıyaman ve ilçesi Gölbaşı ile sürdürürken, namus ayaklar altında çiğneniyordu.

Siyasiler, yerel yöneticiler, Çağlayancerit halkına verdiği sözü tutmakla mükelleftirler.


GÖLGENİZİ ÜZERİMİZDEN EKSİK ETMEYİN!

2 sene önce, ilçede bir iftar vakti. Belediye arkasında her şey hazır. Konuklar da siyasetin mihenk taşı kimseler.  Başta Mahir Ünal, Yıldırım Ramazanoğlu ve Sevde Beyazıt Kaçar…

Belediye eski başkanı yolu hatırlatıyor, geleceğini garanti altına almak için de, ha bire, “Gölgenizi üzerimizden eksik etmeyin yeter!” diyordu.

Bir nevi siyasi ikbalini teminat altına alma çabası…

Çağlayancerit, her seçimde AK Partiye büyük oranda oy vermiş bir ilçe. Halkı da AK Partiye ve 30 Mart mahalli seçimlerinde Belediye Başkanı olan veteriner Üzeyir Kızılseki’ye inanmış, güvenmiş. Çünkü Başkan Kızılseki dürüst yerel yönetici, ilkeli siyasetçi.

Eski yönetimden kalan borçlarla uğraşırken, yaşanan usulsüzlükleri, şaibeleri saymakla bitiremiyor.

Lakin her sözünün sonunda yol diyor, başka bir şey demiyor. Bizler de siyasileri verdiği sözleri tutmaya davet ediyoruz!








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol