banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

VALİ MÜFTÜ’YE NEDEN KÜSTÜ?
 İl Müftüsünün toplantıya katılmadığı için kurumun yaptığı çalışmalar hakkında konuşmayan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tepkisini: “Müftülüğümüze küskünüz, o yüzden onu zaten hiç deklare etmedik, şimdi de deklare edilmesine fırsat vermeyeceğiz.” sözleriyle gösterdi.

Kurumların 2015 Ocak ve Şubat aylarında yaptıkları faaliyetlerden dikkat çekenlerle ilgili toplantı sırasında kısaca bilgi veren Vali Güvençer sıra İl Müftülüğü’nün çalışmalarına geldiğinde şunları söyledi: “Müftülüğümüz çok uzunca bir rapor vermiş, özeti buysa Maşallah, bu da özeti değil mi Sultan Hanım? Böylece en faal teşkilatımız il müftülüğümüz gibi gözüküyor, burada mı Müftü bey?”

VALİ GÜVENÇER’ NEDEN ‘EYVAH!’ DEDİ

Bu sorusuna karşılık gelmeyince Vali Güvençer tekrar: “Müftülüğü temsilen kimse var mı?” diye sordu. Ancak bu sorusuna da karşılık bulamayan Vali Güvençer: “Eyvah!” dedikten sonra “Müftülüğü geçiyorum.” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Muhammed Gevher’in toplantıya katılamama nedenini merak eden Vali  Mustafa Hakan Güvençer: “ Birisi Müftülüğe sorsun bakalım, Sultan Hanım bir sorun, niye yok Müftülük? Müftü Bey olmayabilir ama temsilcisi niye yok bir soralım bakalım.” diyerek talimat verdi.

İl Müftüsünün toplantıya katılamama nedenini öğrenmek için salondan çıkan Vali Yardımcısı Sultan Doğru, tekrar döndüğünde: “ Sayın Valim, Müftü Bey unutmuş, şu anda yoldaymış, geliyormuş.” diyerek Müftünün toplantıya katılamama nedenine açıklık getirdi.

Bu cevap karşısında her hangi bir açıklama yapmayan Güvençer, toplantıya devam etti.

MÜFTÜYE SÖZ HAKKI NEDEN VERMEDİ?

Daha sonra kurum müdürlerinden yaptıkları bazı çalışmalarla ilgili kısaca bilgiler isteyen Vali Güvençer, sıra İl Müftülüğüne geldiğinde: “Müftülüğümüze küskünüz, o yüzden onu zaten hiç deklare etmedik, şimdi de deklare edilmesine fırsat vermeyeceğiz.” diyerek söz hakkı vermedi. 

(M. Serhat TOPALCA)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol