Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN BATIPARK ER MEYDANI MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

VAİZ DOĞRU; İYİLİK, ENAYİLİK DEĞİLDİR

Kahramanmaraş il Müftülüğü Vaizi Mehmet Seri Doğru, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunca düzenlenen “Değerler Eğitimi” adlı konferansta konuştu.

Necip Fazıl Kültür merkezinde gerçekleştirilen programda, Konuşmasının başında değerler eğitiminin öneminde vurgu yapan Mehmet Seri Doğru, son 50 yılda yaşanan ekonomik, sosyolojik ve ideolojik alanında yaşanan gelişmelerin gençler üzerinde olumsuz etki yarattığını belirtti. Vaiz Doğru, gençleri daha çok dünyevileştirdiğini, ayrıca hızlı gelişmelere birlikte yaygın hale gelen popüler kültürün gençlerimizi değerlerinden uzaklaştırdığına dikkat çekti. İl vaizi Doğru, “Değerler Eğitiminin” temel amacının çocuklarının akıl-kalp dengesini sağlamak olduğunu belirterek bu süreçte temel hedefin; “İyiliğe EVET Kötülüğe HAYIR” diyebilen nesil yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde bu konuda ailenin rolüne de değinen Doğru, ailelerin çocuklarına karşı olan sorumluluklarının “Onları doğurmak ve doyurmakta ibaret olmadığını” bu konuda çocuklarını küçük yaşta iyiliğe alıştırılmaları gerektiğini, ebeveynin bu konuda çocuklarına örnek olmalarını ve bu süreçte tutarlı davranmalarını, aksi takdirde çocuklarımızda çok kısa bir sürede çağın en önemli hastalığı olan bencillik huyunun yerleşeceğinin dikkatini çekti. Bu konuda küresel medyanın yaymaya çalıştığı üstün olma duygusunun gençlerimizi zehirlediğine işaret eden doğru gençlerimize öğretilmeye çalışılanın aksine; “İyilik, enayilik Değildir.”dedi.

Konuşmasının sonunda değerler eğitiminde okul’un rolüne işaret eden Doğru, bu konuda temel esasın Peygamber Efendimizin: “Kolaylaştırınız; zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz; nefret ettirmeyiniz.” hadis-i şerifinin düstur kabul edilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı. Çocukların değerler eğitiminde yerel yönetimlere de büyük roller düştüğünü hatırlatan il vaizi Doğru; Örneğin şehirdeki bil board’ların sadece ekonomik kaygıyla değil, bazen de gençlere bazı değerleri aşılamada araç olarak kullanılmasının faydalı olabileceğini vurguladı.

Program sonunda katkılarından dolayı il vaizi Mehmet Seri Doğru’ya teşekkür plaketi takdim edildi.  

Necip Fazıl Kısakürek kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube müdürleri, Okul idaresi, Öğretmen ve Öğrenciler ile Veliler katıldı.

Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol