Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

UYUŞTURUCUYA DİKKAT!
  Sigaranın da uyuşturucu kadar tehlikeli olduğuna işaret eden Başkan Mustafa Timurbanga yaptığı açıklamada, torbacıların okul önlerini mesken tuttuğunu söyleyerek, şu uyarılarda bulundu: "Özellikle okul önlerine kurulan tezgâhlarda torbacılar önlüklü, formalı çocuklara uyuşturucu satmıyorlar, uyuşturucu alacak olan çocuğa formanı çıkar yanımıza öyle gel diyorlar. Polis baskınından kurtulmak için ise erkete denilen nöbetçileri çevreye koyarak uyarı mekanizması kurmuş durumdalar. Bir torbacı günde yaklaşık 100 kişiye uyuşturucu satıyor. Özellikle son yıllarda sentetik uyuşturucu üretimi fevkalade artmış durumda, bunlarında ucuz olması torbacıların işini daha da kolaylaştırıyor” dedi.



AİLELER BU MESELEDE DİKKATLİ OLMALI

Bir kg. sentetik kannabinoidden 50 kg. uyuşturucu çıkarıldığını, haliyle ele geçirilen 70 kg. sentetik kannabinoid sayesinde 3,5 ton eş değerde uyuşturucu üretildiğini kaydeden, Emniyet görevlilerine ailelerin de destek vermesi gerektiğini kaydeden Başkan Timurbanga, “Gözü dönmüş torbacılar özellikle daha önceden müşteri konumuna soktukları öğrenciler aracılığıyla 'arkadaş sen erkek değil misin', 'bir seferden bir şey olmaz' formatlarını kullanarak gençleri zehirlemeye devam etmektedirler. Aileler burada çok duyarlı olmalılar zira en büyük hata ‘benim çocuğum yapmaz’ denmemeli çocuğumuzun okul dönüşü hal ve tavırları gözlemlenmeli." diye konuştu.

Timurubanga son olarak, arkadaş çevrelerinin de sıkı takibe alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol