banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÜNİVERSİTEMİZ VE KAHRAMANMARAŞ ŞEHİT EROL OLÇOK AİHL ARASINDA EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
 

Protokol, KSÜ Senato Toplantı Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Kahramanmaraş Şehit Erol Olçok AİHL Müdürü Hacı Muharrem Dilipak tarafından imzalandı. Protokol imza törenine sınıflarında başarı gösteren Kahramanmaraş Şehit Erol Olçok AİHL öğrencileri de katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında, Kahramanmaraş Şehit Erol Olçok AİHL öğrencileri KSÜ kampüs ve kütüphanelerinden yararlanabilecek, belirlenen derslere katılabilecek, üniversite tarafından uygun görülen öğretim üyeleriyle irtibata geçebilecek ve kariyer merkezinin hizmetlerinden faydalanabilecekler. Ayrıca KSÜ tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda lise öğrencilerine panel, seminer ve eğitimler verilecek.

Üniversitemiz ve Kahramanmaraş Şehit Erol Olçok AİHL arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün eğitime sağladığı katkının yanı sıra daha başarılı işler üretmeye de vesile olacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Biz kurumlar olarak birbirimizi tamamlıyoruz. Başarılı olduğumuz alanlarda işbirlikleri yürüterek Türkiye’nin gelişimine, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına birlikte katkı sağlayacağız.” dedi.

Sınıflarında sağladıkları başarılar neticesinde protokol imza törenine katılan öğrencilerle sohbet eden Rektör Can, eğitimde başarının hiçbir zaman örtülmediğini, bir şekilde ödüllendirildiğini söyledi. Eğitim yönetimi ve farklı ülkelerin eğitim sistemleri konularında akademik çalışmaları bulunan Rektör Can, Türk eğitim sisteminin dünyanın en objektif ve en adil eğitim sistemlerinden biri olduğunu ifade etti.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da liyakat ve başarıya dayalı sistemi sürdürmeye gayret ettiklerini belirten Rektör Can, öğrencilere seslenerek “Ülkemiz için yapmanız gereken en önemli şey, derslerinize disiplinli bir şekilde çalışmanızdır. Birlik, dirlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek Türkiyemiz'i medeniyetler yarışında hak ettiği noktalara taşıyalım. Ülke olarak ne kadar güçlü olursak dünyada sözümüz o oranda etkili ve geçerli olacaktır. Farklılıklarımız bizleri ayrıştırmamalı, farklılıklarımız bizim kültürel zenginliklerimizdir. Farklı görüşlerden istifade etmeyi bilin, birbirinizi dinleyin. Mutlaka herkesten öğrenilebilecek bir şeyler vardır.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da her türlü taleplerine olumlu karşılık veren, projelere desteklerini esirgemeyen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a göstermiş olduğu ilgi ve alaka için şükranlarını ifade etti.

KSÜ’nün Kahramanmaraş için ve Kahramanmaraş eğitim camiası için büyük önem arz ettiğine ve yürütülen çalışmalarla geleceğe dönük büyük işler yapıldığına dikkat çeken Akkurt, “Muhakkak ki her kurumun başarılı olduğu alanlar var. Bizler güçlü olduğumuz yönlerimizi birleştirerek daha başarılı işler ortaya koymanın gayreti içindeyiz.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hacı Muharrem Dilipak ise Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün hayata geçirilmesine destek sağlayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’a teşekkürlerini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol