banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KSÜ’DE ANILDI
 KSÜ’de ilk tören Rektörlük Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunması ile buradaki program tamamlandı.

14.30’da ise 10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Mehmet Yetişgin. tarafından “Cumhuriyet ve Atatürk konulu konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir asker, büyük bir devlet adamı ve büyük bir lider olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kıllı, konferansın verimli geçmesi temennisinde bulunarak katılımcıları selamladı.

Açılış konuşmasının ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yetişgin  “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. “Her ülkenin bir kurucusu vardır ve bu insanlar milletlere ilham verir. Yıkıntılar içinden ender bir ülke çıkaran Mustafa Kemal Atatürk tam olarak böyle bir devlet adamıdır” diyen Prof. Dr. Yetişgin, Atatürk’ün sosyal ve devlet yaşamına ilişkin bilgiler verdi.

Atatürk’ün iyi bir asker olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Yetişgin “Devlet ve siyaset adamlığı askerliğinin de üstündedir” ifadelerini kullandı. Yetişgin, Atatürk’ün “En büyük eserimdir” dediği cumhuriyeti cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” sözleri ile Türk gençliğine emanet ettiğini hatırlattı.

Atatürk’ün vefatının 77. yılı anısına düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol