banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

ÜLKÜCÜLER,  IŞİD’İ LANETLEDİ

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, Irak'ın kuzeyi olarak tanımlanan coğrafyanın 10. yüzyıldan itibaren Türklerin hakim ve meskun olduğu bir muhit olduğunu belirtti.

Bölgede yaklaşık 2 milyon Türk'ün yaşadığını aktaran Kaplan, Türklerin imzasını taşıyan birçok eserin yakılıp yıkıldığını söyledi.

Bölgenin Türklerin hakimiyetinden çıktığı andan beri acı içinde olduğuna işaret eden Kaplan, bunun son örneğinin IŞİD terörü olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Sözde İslam adına cihat ettiğini söyleyin bu örgütün ne İslamla nede insanlıkla hiç bir alakası yoktur. İnternet ortamında yayınlanan görüntüler bu örgütün nasıl acımasız bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir. IŞİD terörünün soydaşlarımıza yönelik bir katliam girişimi ihtimal dâhilindedir. Ülkemiz sınırlarına çok yakın mesafede yaşanan işgale sessiz kalmak yarın sınırlarımız içerisine yönelecek hadiselere cevaz vermek anlamı taşır"

Türkiye Cumhuriyeti'nin hem rehin alınan vatandaşlarını teslim almak hem de oradaki Türkmenleri güvence altına almak için askeri seçenekleri gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, Türkiye'nin gücünü test etmeye çalışan gafillere bunun cevabının en sert şekilde verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol