Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

UÇAN KUŞA BORÇ VAR!
 İlçenin 17 bin seçmeni var. 30 Mart seçimlerinde AK Parti 6.033 oy alırken, MHP 4.800 oy almış ve CHP 3.200’de kalmış. Geçerli oy sayısı 14.300. Ve seçimden zaferle ayrılan AK Parti adayı veteriner Üzeyir Kızılseki olmuş.

Özgür Haber Gazetesi sahibesi Neşe Yıldızhan ile Başkanın odasındayız, makamında…

Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki’ye bir dokunan, bin ah işitiyor. Belediye gırtlağına kadar borcun içinde. Başkanın geceleri uykuları kaçıyor. Rüyalarına giriyor borçlar. Bunun 5 milyonu kamuya, 3 milyonu da esnafa. “3 milyon esnafa ne gibi, nasıl borç edilir?” dediğimizde, zoraki gülümseme beliriyor, ne cevap vereceğini bilemiyor, dudaklarının ucuna gelen kelimeleri çaresiz içeri çekiyor, çaresizce boyun büküyor. Bildiği bir şeyler var, ama söylemiyor. Zamanını bekliyor kuşkusuz.

RESMEN ENKAZ DEVRALDIM!

Başkan Kızılseki’nin ilçeye verebileceği birçok projesi var ama ilçe halkı gibi o da önceliğini yoldan yana kullanmak istiyor. Çünkü başkan kadar halk da yol diyor, ulaşım diyor, başka bir şey demiyor. Bir ilçe yolundan çok, köy yolundan farkı olmayan, kış aylarında merkezle irtibatı kesilen, iki aracın bile zar-zor geçebildiği daracık yollarda olagelen tehlikeleri ve yaşanan ölüm olayları, bilinen gerçek iken, başkan haklı olarak ulaşım sorununu yeğ tutuyor.

Başkanın boynunu parasızlık büküyor. Her ne kadar beldelerin borçlarının büyük bölümünü büyükşehir belediyesi karşılasa da, o kadar borca rağmen ortada bir hizmetin, somut bir yapılaşmanın olmaması canını sıkıyor. “Resmen enkaz devraldım. Uçan kuşa borcum var, bu da beni rahatsız ediyor. Alacaklıların yüzüne bakamıyorum. Bu kadar borç nasıl ve nereye edilir, uykularımın kaçması bu yüzden. Ortada yapılmış bir şey olsa, gam değil de, yok, yok…” derken, çaresizlik boynunu bükmüş durumda.


YOL İÇİN; MERSİN - ANKARA SEFERİ

Bu hafta içinde,  Pazarcık üzerinden geldiğimiz ve ilçeye 110 km. yolun iyileştirilmesi için Karayolları Mersin Bölge Müdürlüğüne, oradan da Ankara Karayolları Genel Müdürlüğüne, meclise gidip, milletvekillerimizle görüşecek, somut netice alacak. Her türlü kazaya ve tehlikeye davetiye çıkartan yolun projesi hazır. Hatta ihale aşamasında. Aciliyet kesbetmesi için 11-12 Haziran’da, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanları ile toplantısında tüm sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini anlatacak.

Alternatif olarak Doğukent-Ayvalı Barajı, Beşenli güzergahı da iyileştirilecek güzergahlar arasında. Bu yol merkeze 65 km. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın seçim beyannamesi ve projeleri arasında bu yol vardı. Şimdi söylemlerin hayata geçirilmesi için kapı kapı dolaşacak Başkan Kızılseki. Bu güzergâh içinde ciddi, hızlı bir ilerleme olduğunu söylüyor yine de… “İnşallah muaffak oluruz!” diyerek ümidini kaybetmiyor.

İLÇEDE ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKİCİ

İlçeye girerken, yol boyunca çalışmaları resimliyoruz. Makama geldiğimizde bu çalışmaların içeriğini sorduğumuzda, havaların kurak gitmesi sebebiyle su sıkıntısının olduğunu saklamıyor.

Ancak bu meseleyi çözebilmek için mesai harcıyor.

Kanalizasyon… İlçenin en önemli sorunu. Çalışmalar başlatılmış. İsale hatları döşeniyor. Personel ve araçlar hummalı bir çalışma içinde. İlçeyi gezdiğimizde, vatandaşlar, Başkan Kızılseki’ye inandıklarını, güvendiklerini belirtip, onun başarılı olacağına dair inançlarını koruyorlar, söylüyorlar.


BEŞENLİ, BULANIK VE DOĞA…

Ayrılık vakti… Bu arada, bizi bu ilçeye getiren dostumuz Cuma Tahiroğlu, Başkan Kızılseki’ye peygamber Efendimizin mührünü hediye ediyor. Başkan Tahiroğlu’na teşekkür ederken, hemen üst kattaki Başkan Yardımcısı, ki Çağlayancerit Belediye eski Başkanlarından Mehmet Saygaz’a da bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, ilçeye veda ediyoruz.

Ceviz ve kiraz bu yıl yok. Ağaçları rüzgâr ve dolu vurmuş. Ceviz ve kiraz yetiştiricileri dertli, kaygılı. Ağaçlarda bırakın meyveyi, yaprak bile yok.

Beşenli Köyü üzerinden Maraş’a gelirken, doğanın eşsiz güzelliği ile selamlaşıyoruz. Tertemiz havayı soluyarak, Taşoluk’ta buz gibi suyu içerek, Bulanık’ta Gündeğmez’i görmeden geri dönerek Maraş’a geldiğimizde, hava kararmak üzereydi.

















Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol