Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

TÜRKMENLER YALNIZ DEĞİL
 


Bayır Bucak’ta bulunan Türkmenlere yapılan zulümlere karşı açıklama yapan Sağlık-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı
Bünyamin Mutlu DEMİRCİ, Bayır Bucak Türkmenlerinin Haçlılara karşı çetin savaşlar verdiğini hatırlattı. Türkmenleri Esed’in acımasız saldırılarına karşı mücadele vermekte olan kutlu bir davanın yılmaz bekçileri olarak tanımlayan Demirci, "Esed rejiminin katilleri, bugünlerde bir takım dış güçlerin özelliklede Rusya’nın havadan yaptığı kalleşçe bombardımanın desteğini de alarak, başta Türkmen dağı olmak üzere tüm Lazkiye bölgesinde hakim olma çabasına girişmişlerdir. Hemen sınırımıza çok yakın bir alanda cereyan eden bu acımasız savaşta, elindeki çok küçük imkanlarla çok büyük işler başaran Bayırbucak Türkmenlerinin, katledilmesini ve yalnız bırakılmalarını asla istemiyoruz. Bayır-Bucak ile aramızdaki sınırlar, kağıt üzerinde olan sınırlardır ki kardeşlerimizle olan gönül bağının bir sınırı yoktur” ifadelerini kullandı.

SURİYENİN GERÇEK SAHİPLERİ YALNIZ DEĞİL
Suriye Türkmenlerinin başına bomba yağdıranlar bilmelidirler ki nice az bir topluluk, Allah’ın izniyle çok bir topluluğa galip gelmiştir" diyen Sağlık-Sen İl Başkanı Demirci, açıklamalarına şöyle devam etti: “Herkesin üzerine düşen mesuliyetler vardır. Sağlık-Sen ailesi Bayır-Bucak’ı asla yalnız bırakmayacaktır. Bizler ilimizde, elimizdeki imkanlarla bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Yardım kampanyalarımıza, her zaman desteklerini esirgemeyen Sağlık Çalışanları, inanıyoruz ki yine destek vereceklerdir. İlimizde bulunan Sağlık Çalışanlarıyla hafta içi hızlı bir şekilde istişare edip, yardım kampanyamızın detaylarını belirledik. Yardımlar ilimiz genelinde özellikle Sağlık Çalışanları arasında toplanacak olup, Kahramanmaraş Sağlık-Sen ve İHH aracılığıyla Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilecektir. Bu vesileyle Suriye’nin gerçek sahipleri olan; haksızlığa, adaletsizliğe, zulme muhalif tüm kardeşlerimizi saygıyla selamlıyor, en kalbi duygularımızla dua ediyoruz.”

         Sağlık Sen binasındaki toplantıya ayrıca, İHH Başkanı Süleyman Erayman ile Av. Yusuf Bülbül ve Sağlık-Sen yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol