banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TÜRKİYE’NİN VAKİT KAYBETME LÜKSÜ YOK!
 Haftalık gazete sahipleri bir araya gelen Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, 1 Kasım seçimlerinin neticesinde AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesinin Türkiye için önemli olduğunu, hizmetlerin ara vermeden kaldığı yerden devam edeceğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye son dönemde çok olağanüstü şartlar altında bir seçime girdi. Bölgedeki gelişmeler, iç ve dış gelişmeler, Türkiye’nin çekilmek istendiği merhale. Türkiye bir çatışma ortamına çekilmek isteniyordu ve Türkiye halkı da bu çekilmek istenen çatışma ortamını öngördü. Devletin daha güçlü bir hale gelmesi için güçlü bir iradeye sahip olması gerektiğine kanaat getirdi. Ve bu şekliyle bir seçim neticesi ortaya çıktı. Demokrasiye inanan herkes vatandaşın verdiği karara saygılı olması lazım. Eğer bu sistem demokratik bir sistemse vatandaşın verdiği kararı herkes kabullenecek ve herkeste bundan kendisine göre bir sonuç çıkaracak.

Tabi 7 Haziran’da vatandaşın hükümete verdiği mesajla, 1 Kasım’da mesaj arasındaki farkta hem iktidar tarafından hem de muhalefet tarafından doğru değerlendirilip, kendi yöntemini, perspektifini ona göre düzenlemelidirler. Bu mesajında herkes tarafından doğru anlaşılacağına inanıyorum.

Önümüzdeki süreçte, şu sıkıntılı günlerde Türkiye’nin güçlü bir iktidara ihtiyacı vardı. Vatandaş bunu sağladı, hükümetin elini güçlendirdi ve Türkiye şu anda vakit kaybetmeyecek.

Diğeri olsa idi benim öngörüm, biz bütçe görüşmeleri bile yapamayacaktık. Yani Aralık sonuna kadar yeni bir hükümet kurulma şansı yoktu. Türkiye mali anlamda da büyük sıkıntılara girecekti ve hatta bütçesini bile oluşturamayacaktı.

Şuanda Türkiye bir hafta sonra işleri bıraktığı yerden devam ettirebilecek durumda. Bu da vatandaşı da rahatlatmıştır, ekonomiye de rahatlatmıştır. Gösterilen ekonomik verilerde bunu göstermektedir. Yeni hükümetimiz hepimize hayırlı olsun.“

BALDUK, HERKESİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR LİDERDİ

Toplumun sorunlarına eğilen, kentin gelişimine katkı sağlayan bir STK olacaklarının altını çizen Aras; “Biz sivil toplum örgütlerinin, sadece kendi problemlerine kapalı, kendisinden başkası ile ilgilenemeyen bir yapı oluşlarına baştan beri karşı çıktım. Zaten dikkat ederseniz bu profilin dışına çıkan STK Liderlerini hala anmaya devam ediyoruz. Örneğin, Ticaret Sanayi Odası TAKİ Mehmet Balduk dönemine kadar, varlığı belli olmayan bir kurumdu. Mehmet Balduk’la beraber TSO perspektifini değiştirdi ve Türkiye’ye sesini duyuran bir STK oldu ve herkesin önünü açtı.

Benim demek istediğim de bu. Yani bir STK’nın hasbelkader başına gelebilirsiniz, fakat etliye sütlüye karışmadan bir yol izlerseniz, ne kendinize ne şehrinize ne de milletinize bir faydanız olur. Bu itibarla STK Liderlerinin tamamının hem üyelerinin hem şehrinin problemleri ile yakından ilgilenmesi, çözüm önerileri getirmesi gerekir” ifadesini kullandı.

BİZİM DE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ OLACAK!

Aras son olarak da; “Zaten biz, sağlık alanında insanlarla sosyal ilişkisi en fazla olan bir meslek örgütüyüz. Bu gün Türkiye’deki eczanelere günde yaklaşık 6 milyon insan girip çıkıyor. Yani yüz yüze gelen meslek mensubuyuz. İnsanların, derdini, sıkıntısını, refahını, ekonomik düzeyini sürekli gözlemliyoruz. Bu gözlemler neticesinde de bizim, çözüm önerilerimiz olacak.

Genel anlamda gördüğümüz hataları ve eksiklikleri ileteceğiz. Bu anlamda şehrimize ve insanımıza katkı sunmuş olacağız. Sosyal ve kültürel etkinliklerle yapacağız. Çok aktif bir oda yönetimi olacağız” diye konuştu.

Haftalık gazete sahipleri Mehmet Fiskeci, Adem Gemci, Neşe Yıldızhan, Bekir Doğan, Halil Hınaz ve İsmail Koyuncu ile gerçekleştirilen sohbette Aras, basın mensupları ile sık sık bir araya geleceklerini de vurguladı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol