banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TÜRKİYE ARTIK ÇÖL OLMASIN!

Eski SSK önünden başlayıp, Atatürk Meydanına kadar süren yürüyüşte öğrenciler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları ile Tema Vakfı mensupları, cadde boyunca ellerinde pankartlar sloganlar atarak, Atatürk Meydanına kadara yürüdüler, cadde üzerinde bulunan esnaf da yürüyüşe katılan çevrecileri alkışladılar, destek verdiler.

Tema Vakfı Başkanı Cafer Kalalı, şehrimizde birçok güzelliğin bir arada görüldüğü ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekerken, doğal su kaynaklarının fazlalığı ile ormanları ile verimli topraklarıyla ve iklimiyle ülkemizin cennet köşelerinden biri olduğunu söyledi.

Başkan Kalalı, Tema Vakfı üyelerinin tam kadro yürüyüşe ve etkinliğe katıldığını da sözlerine ekledi.

ÜLKE, ÇEVRESEL BASKILARLA KARŞI KARŞIYA

Türkiye artık çöl olmasın haykırışları içinde geçen, kortejde de Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayim Ata ve arkadaşları başı çekerken, Atatürk Meydanında bir konuşuma yapan İl Müdürü Sayim Ata, çevre konusundaki duyarlılıklarını dile getirdi, “Doğal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde ilk defa Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı düzenlenmiş olup, bu toplantıda çevre sorunları ele alınarak, çevre kirliliğine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aramışlardır. Birleşmiş Milletler Çevre Konferansının yapıldığı 5 haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır” dedi. 

ÇEVRE KORUMA HAFTASI

İl Müdürü Sayim Ata, “Ülkemizde bu amaçla 1978’den bu yana, Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, daha sonra 1980’li yıllarda önce Çevre Müsteşarlığı, bilahare de Çevre Bakanlığı kuruldu. Ülkemizde 5-11 haziran tarihleri arası Çevre Koruma Haftası olarak kutlanmaktadır. Çevre koruma haftasında okullarda öğrencilere doğal çevreni korunmasının gerekliliği anlatılmakta, radyo ve televizyonlardaki yayınlarla halka çevre kirlenmesi ile ilgili bilgiler verilip, alınması gerekli önlemler anlatılmakta, bir takım etkinliklerle çevre konusunda hassasiyetin geliştirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

DOĞAL YAŞAM KİRLENMESİN YETER!

Ata özetle, çevre kirliliğinin, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanılayabilineceğini belirtirken, doğanın korunması ve tahribatının engellenmesinin de zorunluluğunu ifade etti,  son olarak da gelecek nesillere iyi bir çevrede bırakmak için, kirlenmesini mutlaka önlemek, yeşil alanları ve canlı varlıkları koruyup çoğalmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Yürüyüş ve konuşmaların ardından, çevre konulu resim yarışmasında derece alan 3 öğrenciye bisiklet hediye edildi.






























Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol