banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

TOPÇUOĞLU, “UYGULAMA KEYFİ”
 19 Mart günü, Ziraat Odası önünde, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen ve uygulamayı keyfi ve kanuna aykırı bulduğunu dile getiren Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu, oda organlarının teşekkülü; bu ilçe sınırları içerisindeki kayıtlı çiftçi üyelerinden dört yılda bir her muhtarlık bir seçim çevresi olmak üzere delegesini seçerken, delegelerin meclisçe seçildiğini, meclisin de yönetim kurulunu belirleyip bu oluşan heyet görevini kanunun 8 ve 9 maddesinde belirtildiği gibi dört yıl devam ettiğini söyledi.

Başkan Hüseyin Topçuoğlu, yaptığı basın açıklamasında; “Oluşan bir odanın kapatılması için kanunun 2. maddesi 5. bendinde; Birliğin yapacağı denetimler sonucunda faaliyetinin bulunmadığı ve bölgesindeki tarım potansiyelinin yetersizliği yada çiftçi sayısının azlığı nedeniyle,  bu kanunda gösterilen hizmetleri yeterince yerine getiremediği tespit edilen oda birlik yönetim kurulunun gerekçeli kararının odaya yahut mahalli mülki amirliğe tebliğ tarih itibarı ile kapatılır…………… denilmektedir.

Bu şartların hiçbiri oluşmadığından 1964 yılında bu yana faaliyette olan bu odanın kapatılması kanuna aykırıdır.

Büyükşehir yasası uygulanan diğer illerimizde Merkez İlçeye hizmet eden odanın o ilçe sınırları içerisinde kurulan ilçenin ismiyle değiştirilerek hizmetinin devam ettirildiğini ve merkez ilçelerde ise oda kuruluncaya kadar sadece ismi değiştirilen bu odaya bağlayarak faaliyetlerini devam ettirmektedirler.

Her iki ilçe çiftçilerine hizmet eden odamızın daha önceki bazı illerdeki uygulamaları örnek alınarak Kahramanmaraş Ziraat Odası Meclisi 03.03.2014 tarih ve 191 sayılı meclis kararı alınarak Kahramanmaraş Ziraat Odasının isminin DULKADİROĞLU ZİRAAT ODASI olarak değiştirildiğini İlçe Tarım müdürlüğü aracılığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliğine bildirilmiştir. Daha önce Büyükşehir olan Antalya, Mersin, Diyarbakır... illerin de bu şekilde uygulama yapılmıştır” dedi.


BU UYGULAMA KANUNA AYKIRI

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin aldığı bu karar tamamen kanuna aykırı bulduğunu ifade eden Başkan Topçuoğlu,Dört yıllığına seçilen delegeleri haklarını gasp etmektedir.  Seçilmiş delegelerin bu süreyi tamamlaması gerekirken;

Kanunda çiftçilerin bir odanın kurucular kurulunda yer alabilmesi için en az bir mahsul döneminin geçmesi ve devamlı çiftçiler içinde kanundaki tanımı ile bir yıl geçmesi gerekir denilmektedir. Mevcut Kahramanmaraş Ziraat Odasını temsil eden delegelerinin hakları ihlal edilerek kanuna aykırı olarak bir iki günlük çiftçi kaydıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği bu yeni üyelere yeniden oda kurma yetkisi vermektedir.   Bu da kanuna aykırıdır” diye konuştu.


TAMAMEN KEYFİ BİR UYGULAMA

Topçuoğlu, faaliyette olan Kahramanmaraş Ziraat Odasının yukarıda da belirtildiği gibi oluşturulan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe sınırları içerisinde kalan çiftçilere hizmet götürmektedir. Büyükşehir yasası uygulanan illerimizde Kahramanmaraş Ziraat Odasına uygulanan bu yöntem hiçbir ilde uygulanmamıştır. Tamamen keyfi bir uygulamadır. Çiftçilerimize uzun süredir hizmet eden bu odanın kanuna aykırı olarak kapatılmasını sizin takdirlerinize ve kanuni haklarımızı sonuna kadar siz değerli çiftlerin adına arayacağının altını çizerek sözlerine son verdi. 






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol