Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TOMURCUK’LAR MEYVEYE DÖNÜŞÜYOR!
 2050 adet fidan bağışı toplanarak gerçekleştirilen etkinlik aynı zamanda Türkiye’nin ilk İşitme engellilere ait orman olma özelliğini taşıyor.

Tomurcuk derneği tarafından 200 adet fidan bağışında bulunulan etkinlik, Sivas İşitme Engelliler Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşti.

ENGELLİLERİN ENGELİNİ ENGELSİZLER AŞAR

Derneklerinin 2014 yılında kurulduğunu ve amaçlarının Türkiye’de sadece işitme engellilerin değil tüm engel gruplarının sesi olmak olduğunu belirten Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili şunları söyledi.

“Ülkemizde engelliler adına her ne kadar devlet olarak son 15 yılda kayda değer birçok gelişmelere tanık olmamıza rağmen, Engelli kardeşlerimiz için alınacak çok yol olduğunu ve bunun da sadece devletten beklemeyi değil bir STK olarak elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden yaklaşık bir yıl önce ektiğimiz tohumlar önce tomurcuk oldu şimdi de fidan oldu. Derneğimiz adına ben de bu fidanları bugün Sivas’ta dikilmesine ve tüm engelliler adına Sivas’ta kök salmasını umuyorum. Tomurcuk Derneği olarak geçen hafta Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 20 aileye tekerlekli Sandalye dağıtarak inanılmaz mutluluklar yaşadık “Engellilerin engelini engelsizler aşar” sloganı ile hizmete devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca “Sessiz Şiir” şöleninden çok etkilendiğini söyleyen Bilgili sessiz şiir şöleni gecesini ve Fidan dikme etkinliğini organize eden Mustafa Epik, Fatih Atakul ve çok değerli Sivas işitme engeller derneği yöneticilerine ve katkı sağlayan tüm gönüllere çok teşekkür etti.

BİLGİLİ’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Öte yandan Organizasyon Sorumlusu Mustafa Epik şunları söyledi.

“Bir işitme Engelli olarak Tomurcuk derneğinin bu anlamlı katkıyı şehrimize sağlamasından dolayı memnuniyet duyuyorum. Bir STK olarak yaptığı fedakarlığı ve harcadığı enerjiyi takdirle karşılıyorum. Bu minvalde ülkemize yakın zamanda yapacağı hizmetler adına da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda organizasyon sorumlusu Mustafa Epik tarafından Tomurcuk İşitme ve Engeller Derneği Başkanı Bilgili’ye Tomurcuk Derneği adına katkılardan dolayı plaket verildi.

Etkinliğe çevre illerden işitme engelli kulüp başkanları ve çok sayıda gönüllüler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol