banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 TOMSUKLU, THE END Mİ?
 Siz buna isterseniz dağ fare doğurdu da diyebilirsiniz, umutlar gelecek bahara kaldı şeklinde yorum da ekleyerek, beklentilerin suya düştüğünü de söyleyebilirsiniz.

Askeriye’ye ait atış alanı iken 6 bin dönümlük alanın Organize Sanayi Bölgesi olarak tahsisi ile yatırımcılar, üretim ve istihdamı düşünen girişimler, doğrusu sevinmişler, başka şehirlerden yatırım amaçlı arsa almaktan vazgeçmişlerdi.

Bu 6 bin dönümlük OSB alanı için çok şey yazıldı, çok konuşuldu, çok da tartışıldı. Hatta, çok değil daha iki-üç sene önce, valilik makamında bile siyasiler, yatırımcı ve işadamlarının da bulunduğu ortamda; ‘bu iş bitti artık, işlem tamam!’ denilirken, gelinen noktada hadisenin güllük gülistanlık olmadığı ortaya çıktı.

METREKARE BİRİM FİYATLARI ÇOK YÜKSEK

Tomsuklu’ya ikinci bir OSB’nin kurulacak olması, yeni istihdam alanlarının yaratılacağı hem iş arayanların, hem de yatırımcıların yüzünü güldürürken, o yörede tarlası bulunan hissedarların, arazilerin metrekare birim fiyatlarını uçurmaları, değerinden fazla bedel istemeleri, işi mahkemelere kadar götürmeleri, bardağı taşıran bir başka damla oldu.

Halbuki, bahse konu alanın istihdamı ve yatırımı düşünenleri heyecana boğarken, bölgeden fabrika-işletme içini yer alanlar, paralarını bile yatırmışlardı. Bugün itibariyle 7 milyon Tl. olduğu bilinen meblağ, bankada, OSB’nin hesabında kuzu kuzu yatıyor.

‘BU İŞ MAHKEMEDE BİTER’ DİYENLER                                                                               

İşin uzaması, mahkemenin sürmesi, görüşmelerden dahi somut bir sonucun çıkmaması, yatırımcıyı üzerken, ümitlerini yitirirken, bu meseleye ilişkin bürokrasiden de net ve tatmin edici açıklamama gelmemesi, hatta bu mesele için toplantı dahi yapılmaması, filmin sonuna gelindiğini anlatıyordu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol