banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

TEMİZKAN, YAŞANABİLİRLİKTE DİPTEYİZ
 Milliyetçi Hareket Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan’ın seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Sanayici ve İs Adamları Derneği (KASİAD)’ın misafiri oldu. KASİAD Başkanı Ali Arpasatan ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Temizkan, Ziyareti sırasında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Temizkan yaptığı açıklama da “Kahramanmaraş her açından zengin bir şehirdir. Doğal kaynakları, iklimi, konumu, tarihi, kültürü ve insanı ile bu kadar özel bir şehir maalesef yaşabilir kentler sıralamasında Tunceli, Adıyaman, Bilecik, Kilis ile aynı basamakta yer alıyor. Ekonomi de ilk 10’u hedefleyen, sanayi enerji tüketiminde ilk 10 sanayi kenti arasında yer alan Kahramanmaraş’ımız sayısız avantajına rağmen yaşanabilir iller sıralamasında 60’ncı ve 70’nci basamaklar arasında geziyor. Burada ki en büyük sorun yerel yönetimlerin yanlış yönetimidir. Kent her alanda devler liginde yer alırken yaşabilir kentler sıralamasında dibe vuruyorsa bunun sorumlusu bu kent yaşayan insanlar değil. Bu kenti yöneten yapı ve organizasyondur. Biz bu göreve bir ihtiyaç bir zorunluluk hasıl olduğu için talip olduk. Bunun üstesinden rahatça geleceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Gezilerimiz kapsamında şimdi KASİAD’dayız değerli Başkanımız Ali Arpasatan ve yönetimine bizi misafir ettikleri için teşekkür ediyorum. Daha önce OSB’mizi, Ticaret Odamızı, sektörlerimizin kanaat önderlerini ve sanayi sektöründe faaliyet gösteren vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Esnaflarımızı her gün ziyaret ediyoruz. Ve bir kere daha gördük ki Kahramanmaraş’ta yerel yönetimler maalesef Kahramanmaraş’ın iş dünyasının hızına yetişemiyor. Organize sanayimizde sorunlar birikmiş. Doğal gazı bile hala organizeye verememişler. Kahramanmaraş’ta Sanayi’nin daha gelişmesi için sanayicilerimizin önü açılmalı. Ama maalesef bu zaman kadar Sanayicilerimiz yerel yönetimlere “Gölge etme başka ihsan istemez” demiş. Çünkü sanayinin gelişmesi için öncülük etmesi gereken kurum maalesef üzerine düşeni yapmamış. Fuar merkezi yaptık dediler ama fuar organizasyonları için öncülük etmediler. Her şey sanayicinin üzerine yıkılmış. Biz Kahramanmaraş’ı fuar merkezi haline getireceğiz. Sanayicimizin önünü açacağız hatta onların daha da büyümesi için mücadele edeceğiz. Sanayisi daha da gelişmiş olan bir Kahramanmaraş’ın toplumunun da refah düzeyi daha yüksek olur. Yıllardır yerinde bile sayamayan Kahramanmaraş’ın artık atılım yapma zamanı gelmiştir ve geçiyor bile. Biz bunu başaracağımıza inandığımız için bugün bütün şehirde ciddi bir teveccüh var. Bunun sebebi de yine yerel yönetimde yaşanan yönetim zafiyetidir. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Her zaman söylüyoruz. Ama artık şehrin daha akılcı ve sosyal, yaşayan bir kent hüviyetini kazanması gerekiyor. Yapılacak olan iki temel hizmet noktası vardır. Bunlardan biri teknik belediyecilik. Diğeri ise sosyal belediyeciliktir. Biz dersimizi iyi çalıştık. Sorunları çok iyi biliyoruz. Sorunların çözümü için bütün çalışmalar hazır. Çözüm için geliyoruz”dedi.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol