Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

TEK BAĞIMLILIĞIMIZ SPOR
 Kahramanmaraş'ın en eski spor kulüplerinden olan Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübü, sportif faaliyetlerinin yanı sıra ortaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. SODES kapsamında geliştirilen ve Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Aksu'nun bizzat hazırladığı bu sosyal sorumluluk projelerini kamuoyuna tanıtmak ve istişare etmek için bir basın toplantısı düzenleyen kulüp yetkilileri, geçtiğimiz hafta Seyir Teras'ta bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve şube müdürleri katılırken, burada bir konuşma yapan Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Aksu, ortaya koydukları projelerle şehrin spor ile kaynaşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Özellikle 'Tek Bağımlılığımız Spor' projesinin çok fazla dikkat çektiğini anlatan Aksu, bu proje ile gençleri madde bağımlığından uzaklaştırarak spora yönlendirmeyi arzuladıklarını söyledi.
Aksu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Dernekler Daire Başkanlığı Tarafından finanse edilen, kulübümüz Akçakoyunluİdmanyurdu tarafından finanse edilen 'Tek Bağımlılığımız Spor' projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu proje kapsamında sporcularımıza ve bölgemizde bulunan gençlerimize anlatımlar yapıyoruz. Onların madde bağımlılıklarından uzak durarak spor ile iç içe olmasını istiyoruz. Bugün burada bulunmamızın sebebi dernekler daire başkanlığı tarafından finanse edilen, spor kulübümüz tarafından hazırlanan “Tek Bağımlılığımız Spor” projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin biri olan yemek organizasyonlarının birinde bulunmaktayız. Kısaca projemizden bahsedecek olursak, projemiz madde bağımlığına yönelmiş 40 genç ve ya madde bağımlılığına meyilli ve ya kötü alışkanlıkları bertaraf etmek amacıyla Gençlik Spor Müdürlüğü ve İlkadım Merkezi’mizle ortaklaşa hazırladığımız güreş, judo ve futbol branşında yaklaşık 9 ay boyunca devam etmektedir. Projemiz sonunda da çocuklarımızla beraber bir yemek organizasyonu düzenledik. Bu bağlamda yemeğimize katılan, il müdürümüze, şube müdürlerimize, misafirlerimize teşekkür ediyoruz.  "
Kulüp Hakkında bilgiler veren Aksu, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: Kahramanmaraş Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübü olarak 10 branşta faaliyet gösteriyoruz. Kulübümüz bu branşlarla birlikte birçok sporcuyu da bünyesinde bulunduruyor. Sizlerin de desteğiyle kulübümüze en önemli hizmetimiz bir kulüp binası kazandırmak oldu. Kulüp binamızı kiralayarak içerisini sporcularımızın faydalanacağı bir şekilde sosyal alanlarda oluşturarak dizayn ettik. Sporcularımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla bilgisayarlar, eğitim seminerlerinin yapılması için sine vizyon cihazı ve ekipmanı temin ettik. Genel müdürlüğümüzden gelen yardımları bu şekilde kulübümüz içerisinde değerlendirdik. Gençlerimizin kulübümüzde spor ve sporculuk anlamında en iyi bilgilere sahip olması için gereken tüm çalışmaları yerine getirdik. Bunun yanı sıra kulübümüzün başlatmış olduğu bazı projelerde söz konusu. Bunlardan bir tanesi de madde bağımlılığı ile mücadele projesidir. Bununla ilgili emniyetten personel gelerek kulübümüzde sporcularımıza ve kulüp binamızın bulunduğu alanda gençlere madde bağımlılığı ile ilgili bilgiler verdi. Şuanda da bu projemiz devam etmekte. Bu gibi projelerimiz devam edecektir. Tabi bizler bunları yaparken gücümüzü de siz değerli büyüklerimizden alıyoruz. Kahramanmaraş’ın sporuna katkı yapan böyle güzide bir kulübe ön ayak olduğunuz ve destek sağladığınız için bizler çok teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız gençlerimiz burada faaliyet yapsın ve Kahramanmaraş’a hayırlı birer birey olsunlar. Bu yöndeki çalışmalarımıza destek olmanızdan dolayı sizlere de tekrardan teşekkür ediyorum”


Programda konuşan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürü Ali İhsan Kabakcı, bu gibi projeleri ve spor kulüplerini her zaman desteklediklerini ve bu desteği sürdüreceklerini anlattı. Kabakcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Kulüplerimizin böyle organizasyonlarda bulunmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Özellikle Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübünün yeniden kurulmasının ardından böyle faaliyetler içerisinde bulunması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Ben bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Spor ile her şeyin düzeleceğini ve bu gibi madde bağımlılıklarından uzak durulacağını bizler çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda kulüplerimizin ortaya koymuş oldukları projeleri de canı gönülden destekliyoruz."
Kahramanmaraş'ın en eski spor kulüplerinden olan Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübüne desteği tam olduğun vurgulayarak, Kahramanmaraş’ta amatör branşlarda hizmet eden kulüplere her zaman destek olduklarını aktaran Kabakcı, bu desteği bundan sonraki süreçte de artıracaklarını dile getirdi. Özellikle tüm branşlarda faaliyet gösteren kulüplerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Kabakcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kulüplerimizin böyle organizasyonların içinde olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Özellikle Akçakoyunlu İdman Yurdu Spor Kulübü’nün de böyle kurulduktan sonra bu şekilde organizasyonların içinde olması bizi ayrıca memnun ve mutlu etti. Başta kulüp başkanımıza, projeleri yönetenlere, antrenörlerimize ve bu projeye katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bazı gençlerimizin uyuşturucu bağımlılığı, zararlı bağımlıklara kapılıyorlar. Bu zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak için bu projeleri bizler çok önemsiyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi suçlardan, zararlı alışkanlıklardan korumamız gerekiyor. Bu tür projeleri çok daha çoğaltarak takip ediyoruz. Akçakoyunlu İdman Yurdu Spor Kulübü bu proje kapsamında yaklaşık 40 çocuğumuzu spora yönlendirdi. 9 ay boyunca bu çalışmalar yürütülmeye devam edecektir. Sporu ve bazı sosyal aktiviteleri ortaya koyarak, çocuklarımızı ruhen, bedenen zararlı alışkanlıklardan korumalıyız. Spor yapan çocuklarımız da gerçekten kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından uzak duruyor. Kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı koruyacaksak mutlaka spor yaptırmamız gerekiyor. Geçmişten bu yana tecrübe edinilmiş bir olaydır. Bu projeleri destekleyerek, hem sivil toplum örgütlerini hem de kamu kuruluşlarını, kulüpleri, dernekleri bu tür projelere teşvik etmemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonra da bu tür projeleri bizde seve seve destekleyeceğiz. Bizde şube müdürlerimizle ve antrenörlerimizle bu organizasyona katıldık. Bu tür projelerin devam etmesini istiyoruz.Böyle güzel bir kulübü yönetmek ve insanlara fayda sağlamak için insanların bir araya gelmesi çok önemli. Sizlerde sporun içerisinde olan kişiler olarak bir araya gelmişsiniz ve spora hizmet ediyorsunuz. Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Kahramanmaraş’ımızda eskiden bu yana birçok takım kuruldu. Ancak insanların ferdi ve bencil yönetimlerinden dolayı bu kulüpler ayakta duramadı. Bu hatalarımızı görerek iyi bir yönetim oluşturarak kulüplerimizi ayakta tutmalıyız. Biz bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Çünkü bizim işimiz spora yön vermektir. Bunu yapmak için de büyük çaba ve gayret harcıyoruz. Biz kendi mahallemizde zamanında Edelerspor’u kurmuştuk. Kırmızı-beyaz formamızla mücadele ettik. O dönemde imkansızlıklar vardı ancak şuanda teknolojinin de getirdiği imkanlarla bazı şeyler çok kolay. Birileri yönetsin ben izleyim düşüncesiyle olmaz. Hep birlikte yönetelim ve başarıya ulaşalım. Bu konudaki sıkıntılarımızı çözelim ve herkes bu anlamda elini taşın altına koysun” Dedi. Haber: Cebrail SARI


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol