Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

TARIM’DA SÜT VE SÜTTE AFLATOKSİN TOPLANTISI

‘’Hayvan Besleme, Süt Üretimi ve Sütte Aflatoksin’’ konulu toplantıya ev sahipliğini Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU’ nun yaptığı Eğitim toplantısına;  Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK Başkanlığında Adana, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye ve Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, Gıda ve Yem Şube Müdürleri ve Bahse konu illerde bulunan Yem işletmeleri, Hayvancılık İşletmeleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri, Süt Üreticileri Birlikleri, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Süt İşleme Tesislerinden temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim toplantısında konuşma yapan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK; ‘Konumuz süt ve süt ile ilgili her birimden katılımcı davet edildi. Süt sektörü hayvancılık sektörü içerisinde en zahmetli meşakkatli iş, yani 7/24 o hayvanlarla ilgilenmek zorundasınız bunun en güzel çıktısı ve ürünü ise insan beslenmesinde önemli bir yeri olan süttür’ dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür İhsan EMİRALİOĞLU ise;’ Hayvancılık Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen 6 ilimizde sütte kalitenin arttırılması hayvan beslemede yapılması gerekenlerle ilgili burada değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz’ dedi.

Program Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU’ nun açılış konuşmasıyla başladı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK’ un konuşmalarıyla devam eden toplantıda daha sonra Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan HAYIRLI’ nın sunduğu sunumdaAflatoksinlerin yemlerden süt hayvanlarına dolayısıyla süte geçişinde en önemli kontaminasyon faktörü olduğu Süt ve süt ürünlerinde gıda hijyeni ve insan sağlığı açısından ciddi sorunlar oluşturduğu göz önüne alındığında Süte aflatoksin bulaşmasının önüne geçmek adına yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgiler verilmiş olup daha sonra soru cevap kısmı düzenlenerek eğitim toplantısı son buldu.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol