Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

SÜTÇÜ İMAM’IN YERİ
 O bakımdan ki, ismini üniversiteye, okullara, camilere, caddelere, çeşmelere ve yollara verdik.

1920 yılında, Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda gösterdiği kahramanlık, onu kalplere altın harflere yazdırırken, tarihçiler hayatını da kitaba aldılar. Unutulmaz kahramanlarımızın en başta geleni.

Bu bakımdan, tarihte Sütçü İmam Olayı denilen mekanda, Uzunoluk’ta, eski tarihi hamam bitişiğindeki çeşme, o günleri hatırlatması bakımından anlamlı.

Ancak, her ne kadar mezarı Çınarlı Camii içindeyse de, tarihe mal olmuş bu milli kahramanı yaşatmak, adına, temsili bir Sütçü İmam kıyafeti giymiş, ‘Sütçü İmam’ın yeri’ adı altında, çeşme bitişiğindeki bir dükkân kiralanıp, o günleri hatırlatmak, unutulan yüzü yeniden yeni nesle tanıtmak adına bir sütçü dükkanı açılsa olmaz mı?

BELEDİYEYE DÜŞEN GÖREV

Gelen yerli ve yabancı turistler bu olayı daha net öğrense, o günkü kıyafetli bir insan tarafından işletilen sütçü dükkânı insanların daha çok ilgisini çekecektir. Sabah kahvaltısını süt içerek yerine getiren, tarihe tanıklık etmek adına insanların mutlu kenti neden olmayalım.

Bu konuda, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak adına, duyarlı belediye başkanlarımızın bu öneriye sıcak bakacaklarını düşünüyoruz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol