Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI
 Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki konaklama tesisinde misafir edilen Suriyeli öğrenciler, çadır kentteki okullarında karne sevinci yaşadı Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, Kahramanmaraş, Gazi antep ve Şanlıurfa'daki konaklama tesisinde misafir edilen Suriyeli öğrenciler, çadır kentteki okullarında karne sevinci yaşadı. Kahramanmaraş'ta yaklaşık 17 bin Suriyelinin kaldığı çadır kentte eğitim gören 4 bin 500 öğrenci için okulda karne dağıtım töreni düzenlendi. Suriye müfredatının yanında Türkçe eğitiminde verildiği okulda karne törenine özel yüzlerini boyayan kız ve erkek öğrenciler, ülkelerinde uzakta dost ülke Türkiye'de karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Çolakkadı: “Sorunuz bir yıl geçirdik”

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, törende yaptığı konuşmada, Suriyeli öğrencilere eğitim hayatlarında başarı diledi. Çadır kentte 4 bin 500 öğrenci ve 3'ü Türk 128 Suriyeli öğretmenin görev yaptığını dile getiren Çolakkadı, şunları kaydetti: "Çadır kentte kalan Suriyeli misafirlerimizin çocuklarının karne heyecanını ortak olmak için buradayız. Onları en iyi şekilde ağırlamak ve eğitim verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sorunsuz bir yarı yıl geçirdik, inşallah ikinci dönemde sorunsuz ve başarılı bir şekilde bitmesini temenni ediyoruz." İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Müdür Vekili Nurettin Karakoyun ise konaklama tesisinde eğitim gören Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını söyledi. Törene, Çadır kent Milli Eğitim Koordinatörü Mehmet Küçük, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.  Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteyner kentinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı. Kampta düzenlenen ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, katıldığı karne dağıtım töreninde, öğrenciler Türkçe ve Arapça şiirler okudu. Şölen havasında geçen etkinlikte bir grup Suriyeli çocuğun seslendirdiği rap şarkısı ise dinleyenlerin beğenisini kazandı. Etkinlikte daha sonra Oktay, Büyük ve Şanlı Urfa Valisi İzzetin Küçük ile yetkililer derslerinde başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Oktay, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de çocukların karne heyecanı yaşadıklarını ve ülkedeki Suriyeli öğrencileri de kendi çocukları gibi gördüklerini söyledi. Sığınmacıların her zaman yanında olduklarını aktaran Oktay, Suriyeli öğrencilerin iyi yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Kampta eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrenci daha sonra karnelerini aldı. Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte barınan Suriyeli 5 bin 367 öğrenci karne sevinci yaşadı. Nizip ilçesindeki Çadır ve Konteyner kentteki okullarda eğitim gören Suriyeli öğrenciler, ülkelerinden uzak olmasına rağmen eğitim gördüğü okulların yarıyıl tatiline girmesi üzerine karne heyecanı yaşadılar.227 öğretmenin görev yaptığı her iki kampta, karnelerini öğretmenlerinden alan Suriyeli öğrenciler, karne notlarını inceleyerek sevinçlerini aileleriyle paylaştı. İslahiye ilçesindeki 1 No'lu kamptaki Suriyeli çocuklar, eğitim gördükleri AFAD Okulu'nda karne heyecanı yaşadı. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı çadır kentte eğitim gören 2 bin 645 Suriyeli öğrenci, karnelerini düzenlenen törenle aldı. Törene, İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı, İl AFAD müdürü Sinan Atakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Çadır kent Müdürü Halim Erol, Çadır kent Okul Müdürü Abdülhalik Baredey, Suriyeli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol