banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SKATE PARKLAR GENÇLERİN HİZMETİNE SUNULDU
 Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ın sosyal yaşamına zenginlik katmayı sürdürüyor. Bu anlamda yine bir ilki gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, gençlere yönelik 2 adet skate parkı tamamlayarak hizmete sundu. 5 Nisan ve Oruç Reis Mahallelerine yapılan skate parklar, daha şimdiden gençlerin ilgi odağı haline gelirken, kaykay ve patenlerini alan gençler skate park parkurlarında keyif dolu saatler yaşamaya başladı.

Bir yandan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayan Skate Parklar, diğer yandan da spor yapmalarını teşvik ediyor. Ayrıca burada bir araya gelen gençler arasında da diyalog ortamı oluşurken, paten ve kaykay yapan gençler, küçük kardeşlerine de kaymayı öğrenmeleri noktasında yardımcı oluyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu güne kadar uygulama alanı bulamayan yenilikleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sosyal ve teknik belediyecilik noktasında birbirinden güzel çalışmaları vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar toplumun bütün kesimlerine hitap edecek şekilde çalışmalar yaptık. Misal, engellilere yönelik bir kısım çalışmalar yaptık. Yeni doğan çocuklarla ilgili çalışmalarımız vardı. Belli yaşa gelmiş çocuklarımızın aktivitelerini ve kişisel gelişimlerini daha iyi noktalara getirmek bakımından yapılması gereken projeler vardı. Biz bu bağlamda da 2 adet skate park yaptık. 2 tane de buz pateni parkı yaptık. Bunlar bu güne kadar Kahramanmaraş’ta olmayan parklardı. Ama tabi bunları çocuklar boyutunda düşünmedik. Ailelerimizin de çocuklarıyla beraber oraya geldiklerinde rahat etmelerini temin bakımından oralara küçük kafeler yapacağız. Yani ailelerde çocuklarını getirdikleri zaman böylelikle orada dinlenmiş olacaklar. Bu kabil çalışmaları daha da yaygınlaştıracağız. Siz de farkındasınız geçenlerde Kahramanmaraş’ta ilk defa Harika Matematik diye bir çalışma yaptık. Matematiğin dört işlemden ibaret olmadığını ve doğada da bir matematiğin olduğunu okullarla işbirliği yaparak deneylerle çocuklarımıza gösterdik. O Harika Matematikleri daha da geliştirerek devam edeceğiz.”

Bu tür farkındalık yaratacak çalışmaların bundan sonra da süreceğini dile getiren Mahçiçek, “Tabi başka projelerimiz de var ama bunları şimdi söylemeyelim. Çünkü Onikişubat Belediyesi yaptığı hizmetleri telaffuz etmeden yaptı. Önce yapalım sonra telaffuz edelim. Bundan sonra da her zaman toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren yeniliklerle vatandaşlarımızın karşısında olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

EN ÇOK ONLAR SEVİNDİ

Onikişubat Belediyesi’nin hizmete sunduğu Skate Parklar en çok, gençleri memnun etti. Kendilerine Anka Skate ismini veren grup üyeleri, boş zamanlarını burada değerlendirerek yaşamlarına renk kattıklarını söylediler. Başkan Mahçiçek’e teşekkür eden grup üyelerinden Osman Enes Paçacı ve Ali Can Uyan, şu düşünceleri ifade ettiler:

“Bu parklar kentimizde bir ilk, biz de skate noktasına ilk grubuz. Burada keyifli zamanlar geçiriyoruz. Hem spor yapıyoruz, hem de buraya gelen küçük kardeşlerimize kaykay ve paten konusunda yardımcı oluyoruz. Bu alanı bize kazandırdığı için Hanefi Başkan’a teşekkür ediyoruz.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol