banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ŞENGÜL, MAALASEF İŞİD’DE BU HÜKÜMET TARAFINDAN BÜYÜTÜLDÜ
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Esat Şengül, makamında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda yaşanan patlama sonucu şehit olan emniyet güçlerine başsağlığı dileyerek, konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Şengül,  “Diyarbakır’ın Lice İlçesinde, Türk silahlı kuvvetlerine bağlı bir garnizon komutanlığında Türk Bayrağının indirilmesi, toplumu derinden yaralamıştır. Çünkü Bayrak indirmek demek senin Egemenliğine son veriyorum demektir. Terör örgütü geçtiğimiz Pazar günü, hava kuvvetlerine bağlı bir garnizona elini kolunu sallayarak girmiş, devletin bölgedeki egemenliğinin bittiğini, hükümetin ve Genel Kurmayın bölgede hiçbir hükmünün kalmadığını ilan etmiştir. Acı ama maalesef gerçek böyle. Bunun anlamı böyledir.

Aslına bakacak olursak, bu noktaya nasıl gelindi hafızalarımızı bir yenileyelim” dedi.


BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

Musul’da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Şengül, “Musul’da yaşananlar, Lice’de yaşanan Bayrak indirme olayından farklı olaylar gibi görünse de, ortak özellikleri her ikisi de terör örgütü, her ikisi de AK Parti hükümeti ile direk olarak işbirliği içinde bulunan örgütler. Devlet, terör örgütü diye adlandırılanlarla masaya oturmaz pazarlık yapmaz, kendi hedeflerine ulaşabilmek için onları besleyip büyütmez. Siz bunları yaparsanız, bir gün gelir onlarda kendi menfaatleri için, silahlarını size doğrultular devleti tehdit eden, egemenliğini yok sayıyorum diyen eylemler yaparlar. Maalesef İŞİD’de bu hükümet tarafından büyütülmüş, güçlendirilmiş, şimdi bizim gözümüzü oymaya çalışmaktadır. Yinede böyle bir olayı, iç Politika malzemesi yapmadan ne yapılması gerektiğiyle ilgili ortak akıl yürütmek gerekir. Toplumsal dayanışmayı sağlamak gerekiyor, haddini bilmesi gerekenlere, haddini bildirmek gerekiyor diye düşünmekteyim” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol