banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ŞENAY; ONİKİŞUBAT’A ADAY
 Ak Parti’den Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatını yapan  Veteriner Hekim Eray Şenay, yaptığı konuşmasında, ilk defa vitrine çıkarak adaylık müracaatı yaptığının altını çizerek: “1989 da başladığım aktif siyaset hayatımda hep işin mutfağında çalıştım.

İlk defa vitrine çıkarak bir göreve talip oldum. Bu süreçte beni ve beraber hareket ettiğim yol arkadaşlarımı Allah utandırmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle Onikişubat İlçesi Belediye Başkanlığı aday adaylığımın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Şenay, konuşmasının devamında belediyecilik anlayışında bahsederek:  “Benim belediyecilik anlayışımın ana fikri şöyledir:

Yol yapmak, kanalizasyon yapmak, temizlik işleri yapmak, kaldırım yapmak, cenaze hizmetleri yapmak, imar ve tadilat yapmak, park bahçe yapıp şehrin su ihtiyacını organize etmek ve şehirde soluduğumuz havayı temizlemek yani insanın bulunduğu ortamda çevreyi yaşanabilir halde olmasını sağlamak; tüm bunlar ve buna benzer işler belediyenin ve ekibinin zaten yapması gereken asli işleridir. 

Bunları da başarmak çok güzel ama esas olan şudur;

Yaşadığınız ilçe ve şehre bir kimlik kazandırmak ve ortaya yönetiminizin vizyonunu koymaktır. Yani sizin yaşadığınız dünya hakkında başkalarının kafasında bir resim oluşturmaktır.

Kısaca; gelecekte olması muhtemel tüm iş ve işlerle ilgili sosyolojik öngörülerinizi hayata geçirmeye başlamanız gerekmektedir” diye konuştu.  

Şenay, konuşmasında kendinde bahsederek kısa özgeçmişini şu şekilde anlattı:

“ 03-01-1964 doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta yaptım. 1987 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdim.

Halen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne devam etmekteyim.

1988 tarihinde 203. Dönem Yedek Subay olarak Artvin – Borçka’da askerlik görevimi yaptım.

1989 yılında yapılan Milliyetçi Çalışma Partisi İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldım. İl Başkanının aday olması ile 1989 – 1992 yılları arasında İl Başkanı olarak görev yaptım.

1991 yılında yapılan Genel Seçimlerde RP, MÇP ve IDP’nin yapmış olduğu seçim ittifakında Kahramanmaraş seçim ittifakı sorumlusu olarak görev yaptım. 

1992 yılında MÇP’nin dağılması ile siyaseti bıraktım. 1994 yılında Sayın Tansu ÇİLLER’in Genel Başkan seçilmesiyle DYP’de 2001 tarihine kadar çeşitli görevler aldım. (Merkez İlçe Teşkilat Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı)

2001 yılında DYP’nin baraj altında kalması ve Sayın Tansu ÇİLLER’in siyaseti bırakmasıyla, bende siyaseti bıraktım.

2008 yılında Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığına Sayın Süleyman SOYLU’nun gelmesi ile Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı olarak önce atandım sonra seçildim.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Genel Kurulda Sayın Hüsamettin CİNDORUK’un Genel Başkan olmasıyla siyaseti bıraktım.

2012 yılında yapılan AK Parti Genel Kurulunda Sayın Süleyman Soylu’nun, AK Parti’ye geçişi ile daha önce siyaset yaptığımız yol arkadaşlarımızın tamamı ile 11 Şubat 2013 tarihinde AK Parti’ye geçiş yaptım. 

1991 – 2008 yılları arasında Veteriner Hekimler Konseyi Kahramanmaraş Temsilcisi olarak görev yaptım.

2008 yılında Kahramanmaraş Veteriner Hekimler Odası Kurucu Başkanı olarak atandım ve 2010 – 2012  yılları arasında Kahramanmaraş Veteriner Hekimler Odası Başkanı olarak görev yaptım.

1994 – 1999 yılları arasında Kahramanmaraşspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yaptım.

Aynı zamanda gençlik yıllarımda profesyonel olarak futbol oynadım.

Amatör olarak hentbol ve voleybol oynadım.

Hayatımda hiç devlet memurluğu yapmadım. Mesleğimden dolayı hep hayvancılıkla ilgili yatırımlarım oldu. (Yem fabrikası, ilaç deposu, sunni tohumlama laboratuvarı, canlı hayvan ticareti ve hayvan besiciliği)

Halen hayvan refahı şartlarında hayvan taşımacılığı yapan, uluslararası kabul görmüş araçlar barındıran taşımacılık firmam ve canlı hayvan temini ihracatı ve ithalatı yapan firmalarım var.  Evli ve 3 çocuk babasıyım.”

Şenay’ın konuşmasının ardından Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir de: “Onikişubat ilçemiz kahramanlık ünvanı olan ismiyle hem tarihi anlamda hemde konumu itibarı ile önemli bir yere sahip. İnşallah hızla gelişen modern bir kent haline gelecek.

Eray Bey’e aday adaylığı süresince başarılar diliyor, herşeyin gönlünce olmasını diliyoru. Adaylığı şehrimize ve kendisine hayılı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Eray Şenay başvuru dosyasını İlçe Başkanı Özdemir’e teslim etti.

Şenay’ı başvuru toplantısında dostlarının yanı sıra eşi ve kızı da yalnız bırakmadı. 





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol