banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

 “ŞEHİRLERİ İMAR EDERKEN, NESİLLERİ İHMAL ETMEMELİYİZ”
 Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Erdemlideki Din Görevlileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Belediye Sahil bandında bulunan tesislerde düzenlenen Kahvaltıya Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ile Erdemli Camilerinde ve Kuran Kursları ile Müftülükte görev yapan Din görevlileri katıldı.

Kur’an_ı Kerim okunarak başlayan Kahvaltıda bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, din görevlilerinin  ve camilerin toplumsal hayatta büyük yerinin olduğuna dikkat çekerek, Din görevlilerinin ve camilerin çok kutsal ve bir o kadar da büyük bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Din görevlilerinin saygın bir konumda olduğunu, camilerin ise huzur ve ibadet mekanı olduğuna dikkat çeken Başkan Tollu, konuşmasında şunları dile getirdi.

“Bir araya gelmemiz sadece bir kahvaltıdan ibaret değildir. Burada hem kaynaşmak, hem sorunlarımızı konuşmak, hem de toplum yaşamında din görevlilerinin sahip olduğu önemi bir kez daha hatırlamak, sizlerin yanında olduğumuzu göstermek, ve toplumun kanaat önderi olan  sizlerden eleştiri ve önerileri yüz yüze dinlemektir. Zira sizler, gerek yaşayış, gerek konuşmalarınız, gerekse ilminizle örnek insanlarsınız. Sizlerden aldığımız ve alacağımız işaret ve telkinler gerek yönetici, gerekse toplumda yer alan bireyler olarak bizi doğruya, güzele, hak ve hakikate  yönlendirmektedir. Bunun için sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Çünkü inandığını yaşamayanlar, yaşadıklarına inanmaya başlar. Toplumsal sorunların temeline baktığımızda, eğitim ve inanç eksikliği yada zayıflığının büyük rol oynadığını görüyoruz.

Biz şuna inanıyoruz. Yöneticiler olarak hele de belediyeler olarak şehirleri imar ederken, yeni nesilleri de ihmal etmemek gerekir. Sizlerden kopuk yada uzak olduğumuzda imar ne kadar iyi olursa olsun, nesilleri ihmal ortaya çıkar. Bu büyük bir vebaldir. Bu vebalden kurtulmak için sizlerle diyalog içerisinde, çalışmalarınıza destek olmamız gerekiyor. Bizde bunun için gayret ediyoruz. Belediye olarak camilerimize temizlik başta olmak üzere bakım, onarım ve diğer çalışmalarla sahip çıkıyoruz. Bu işte siyaset olmaz olmaz. Allah rızası olur. Verdiğiniz hizmetlerden bu hizmetler için yaptığınız fedakarca çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

            Daha sonra söz alan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu’da Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya bu program başta olmak üzere din görevlilerine ve camilere olan ilgisi ve desteğinden dolayı teşekkür etti. Konuşmasında büyük bir özveri ile hizmet veren görev Din görevlilerinin işinin zor olduğunu belirten Müftü Türkmenoğlu, Camiler ve Din görevlileri haftasını kutlayarak, hayırlara vesile olmasını diledi.

            Ayrıca kahvaltıya katılan Bağımsız Diyanet Sen Başkanı Ali Köse de din görevlileri adına yaptığı konuşmada, ” Belediye Başkanımızın çalışmalarından ve camia olarak bize gösterilen ilgiden çok memnunuz. Allah razı olsun. Her zaman yanımızda ve destek oluyorlar. “dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol