banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

SANKO’YA İKİNCİ KEZ ENERJİ OSCAR ÖDÜLÜ VERİLDİ
 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) kapsamındaSektörel Fuarcılık tarafından verilen ICCI Enerji Oscar Ödülleri için Ankara JW MarriottHotel'de tören düzenlendi.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, bürokratlar, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu ve sektörün diğertemsilcileri katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, törende yaptığı konuşmada, enerji ailesinin bir bütün olduğunu belirterek, "Bugün ister yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı olsun, isterse yerli ve ithal kaynaklarla alakalı olsun Türkiye'nin büyümesine ve arz güvenliğine katkı koyan aktörlersiniz” dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ın da konuşmalarının ardından, ICCI Enerji Oscar ödülü kazanan santrallar açıklandı. Ödüllere başvuran yaklaşık 50 şirketin enerji tesislerinin "yenilenebilir enerji santralleri" ve "termik santraller" olmak üzere 2 kategoride değerlendirildiği bildirildi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, jüri tarafından rüzgar kategorisinde “Enerji Oscar Ödülü”ne değer görülen SankoÇatalca Rüzgar Santralı’nın ödülünü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan aldı.

ÇATALCA RES

Kurulduğu tarihte Türkiye'deki en büyük kurulu güç olan SankoÇatalca RES, her biri 3 megavat üretim yapabilen 20 türbinden oluşuyor vetoplam 60 megavat kurulu güce sahip. Santralde geçen yıl 192 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretildi. Diğer bir ifade ile yıllık 150 bin hanenin elektrik ihtiyacı, bu santraldeki üretimle sağlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol