Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

SANKO'NUN REKTÖRÜ CNN TÜRK KANALINDA

 CNN Türk kanalında canlı yayımlanan Ece Karaboncuk’un sunduğu ‘’Eğitim ve Başarı’’ programına katılan Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi’nin fakülte ve bölümlerini, burs ve konaklama olanaklarını, akademik kadro olarak yapmak istediklerini ve Gaziantep'te öğrenci olmanın avantajlarını anlattı.

 

 Üniversitenin temelini sosyal sorumluluk bilincinin oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sınav, Sanko Holding’in kurucusu rahmetli Sani Konukoğlu’nun 1993 yılında hastanenin temelini attığını ve bugün Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olduğunu söyledi.

 

 ‘’Amacımız tıp eğitiminde bir üste taşımak’’ diyen Prof. Dr. Ahmet Sınav, uluslararası başarılar hedefleyen, geleceğin kaliteli sağlık profesyonellerini yetiştirmek istediklerini belirtti.

 

 Sanko Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Sınav, bu yıl Tıp Fakültesine, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonbölümlerine 60’ar öğrenci alınacağını ifade etti.

 

‘’EZBER ANLAYIŞI YOK’’

 Öğrencilerin,  sadece bilgiyi değil ‘’bilgiyi kullanmayı ve yeni bilgiler üretmeyi’’ de öğreneceklerini belirten Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi’nde eğitim sistemine ilişkin şunları kaydetti:

 

 ‘’Bizim eğitimimizde ezber anlayışı yok. Daha birinci sınıftan öğrenciyi hastaneye sokmayı düşünüyoruz. Yeni bir eğitim anlayışı ve son teknolojileri kullanarak öğrendikleri bilgileri daha ilk yıldan itibaren, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde yapacakları uygulamalarla pekiştirecekler. Öğrenci o bilgiyi nerede kullanacağını görerek öğrenecek.’’

 

 Sağlık bilimleri alanında dünya standartlarında bilim üretmek, eğitim vermek ve sağlık hizmeti sunmak için başarılı akademisyenleri bir araya getirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sınav, ‘’Hocalarımızın büyük çoğunluğu Türk, yabancı hocalarımız da olacak. Hatta Amerika’dan bile Türk hocaları getirmeyi planlıyoruz. Şu anda anlaşmaları yaptık. Kuruluş bütçemizde bunun için çok önemli kaynak ayırdık’’ diye konuştu.

 ‘’Gaziantep yaşaması ve alışması kolay bir şehirdir. Öğrenciyi sever’’ sözleriyle tanımlayan Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi’nin şehrin tam merkezinde, tüm sosyal-kültürel olanaklara yürüme mesafesinde bulunduğuna işaret etti.

 

 Prof. Dr. Sınav, güvenliğinden konforuna kadar hiçbir şeyden ödün vermeden öğrenci evleri hazırladıklarına da vurgu yaptı.

 

 Sunucunun, ‘’Hayalinizdeki üniversite nasıl bir üniversite, bunu kurduk diyebilir misiniz?’’ şeklindeki sorusuna karşılık Prof. Dr. Sınav, ‘’Kurmaya çalışıyoruz. İdeal bir üniversiteye ulaşmak en az 10 yıl sürer. Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Abdulkadir Konukoğlu’nun güzel bir sözü var: ‘Ortadoğu bölgesinde başı ağrıyanın ilk aklına Sanko Üniversitesi gelsin’ diyor. Bizim böyle vizyonumuz var’’ yanıtını verdi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol