Öne Çıkanlar ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR! TÜRKİYE GENELİ 5 BİN 801 KİŞİYİ ELEDİ ÇİÇEK EKİNÖZÜ SEÇİME VE İKTİDARA HAZIR öneri BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İŞKUR FARKI

Bu haber kez okundu.

SANKOLU ÖĞRENCİLER SOSYAL BİLİMLERİ SANATLA BULUŞTURDU
 Mozaiklerle dünya ve Türkiye bölgeler haritasını, dünya iklim kuşaklarını, filografi tekniği kullanarak tarihte yer almış Türk Devletlerinin bayraklarını, oluşturdukları değişik kompozisyonlardaki maketlerle coğrafi konumları, yer şekillerini, bölgelere göre geçim kaynaklarını gösteren 5.,6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri ürünlerini Proje ve Sergi salonunda diğer öğrencilerle paylaştı.

Sosyal Bilimler öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan çalışmada öğrenciler tarih, sanat, coğrafya, gibi disiplinler arası işbirliğinden yararlanılarak teorik bilgileri görünür kıldı. Öğrenciler ayrıca çalışmalarında ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını araştırarak etkin şekilde kullanma yollarını aradı. Daha temiz bir çevrede yaşamak için ortaya koyduğu çözümlerle önerilerde bulundu.

Bu çalışmada öğrencilerinin öğrendikleri konular çerçevesinde araştırma yapmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Özel Sanko Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş“öğrencilerimiz yaşadıkları bölgeyi, ülkeyi ve dünyayı daha yakından tanıyarak farklı derslerde öğrendiklerini bir arada kullanma ve uygulama becerisiyle daha kalıcı öğrenme yolunu keşfettiler. Böylece bilgiyi ürüne dönüştürerek öğrenmeyi zevkli hale getirdiler” dedi.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol