Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

SANKO’DAN EĞİTİME KATKI…
 Açılışı yapılan Empati İlkokulu’nda düzenlenen protokol törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Adil, Sami ve Cengiz Konukoğlu, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan,   Nejat Koçer, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, SANKO Holding’in eğitime katkısına yakından tanık olduğunu belirterek, “Ancak, yaptıracak bu okul çok ayrı anlam taşıyor. Özel yetenekli öğrencilerin eğitileceği bu okul, inanıyorum ki, Türkiye’nin bu alanda en iyi okulu olacaktır” dedi.

İnşa edilecek okul ve benzerlerini, “geleceğin altyapısını yetiştiren merkezler” olarak tanımlayan Şahin, bilim adamları ve sanatçıların bu okullarda yetiştirileceğini söyledi.

Vali Ata da merkezi idarenin çabaları ve hayırseverlerin destekleri ile Gaziantep’te derslik açığını kapatma anlamında önemli yol alındığını kaydetti.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu ise Gaziantep’in eğitim alanında olması gereken yerde bulunmadığına dikkati çekerek, “Gaziantep’in eğitim alanında sanayileşmesine paralel noktaya gelmesi için olanaklarımız ölçüsünde katkımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi’nin vereceği arsa üzerine inşa edilecek 16 derslikli Bilim ve Sanat Merkezi olarak tanımlanan okulun SANKO tarafından yapımına ilişkin protokol; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından alkışlar arasında imzalandı.

ŞİMDİYE KADAR YAPILANLAR

SANKO Holding’in bugüne kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 18 okul ve ayrıca Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne Araştırma – Uygulama Merkezi yaptırdı.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi binaları inşaatları ise devam ediyor.

Her yıl 10 bin İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisine çanta içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek kırtasiye, 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine de eksiksiz olmak üzere kıyafet yardımı gerçekleştiriliyor.

Bunların yanı sıra, üniversitede öğrenim gören yaklaşık iki bin öğrenciye karşılıksız burs veriliyor. Bu kapsamda 1990-2012 yılları arsında üniversitelerde öğrenim gören 16.730 öğrenciye burs sağlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol