Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE 2015 – 2016 AKADEMİK YIL TÖRENİ

SANKO Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı, karaciğer naklinde dünyaca ünlü Türk Bilimadamı Prof. Dr. Münci kalayoğlu’nun “Geçmişten Geleceğe Organ Nakli” isimli ilk dersi ile başlatıldı.

 

SANKO Üniversitesi Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Çelik, “hayırlı evlatlar yetiştirmek, memlekete hayırlı eserler bırakmakla eşdeğerdir. Memleketimize hayırlı evlatlkar yetiştiren SANKO’nun kurucusu Sani Konukoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerine başladı.

 

Çelik, SANKO Üniversitesi yönetimini, akademik yıl başlangıcında, ilk dersi vermek üzere “bilimin incisi” olarak tanımladığı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nu davet etmelerinden dolayı kutladı.

 

3K SÜRECİ

 

Ülkelerin gelişmişlik sürecini “3K” başlığı altında irdeleyen Çelik, güce dayalı, hayvanların da desteği ile yaşanan dönemi “Kas”, sanayileşme dönemini, paranın muhafazası anlamında “Kasa” ve bilim döneminin, teknoloji üretimini anamında “Kafa” dönemi olarak nitelendirdi.

 

Bilim ışığında, teknolojiyi üretip kullananların dünyayı yönettiğine dikkati çeken Çelik, “Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nun SANKO Üniversitesi’nde ilk dersi vermesi, Gaziantep için talih ve tarih olmalı” dedi.

 

DİĞER KONUŞMACILAR

 

Vali Ali Yerlikaya da, Türkiye’de, 4’ü Gaziantep’te olmak üzere 81 ilde 193 üniversite bulunduğunu anımsatarak, “Kentimizdeki üniversitelerde 59 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu çok büyük bir heyecan vesilesi” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bilim yuvaları olan üniversitelerin, araştırma ve geliştirme mekanları olduğuna vurgu yaptı.

 

“Üniversiteler rektörlerinden öğrencilerine kadar en büyük hazinemizdir” diyen Şahin, SANKO Üniversitesi ile Tıp Müzesi kurma çalışmasını başlattıklarına işaret etti.

 

SANKO üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, öğrencileri “Türkiye tıbbının geleceği olan gençler” diyerek selamladı.

 

Türkiye’de sağlık eğitimi ve hizmeti sunumunda çıtayı yülseltmek amacıyla sağlık bilimleri alanında SANKO Üniversitesi’ni kurduklarıa atıfta bulunan Konukoğlu, öğretim üyelerine, üniversitenin tıpta söz sahibi bir üniversite olması için azami çaba göstermeye çağırdı.

 

Öğrencileri mesleki yaşamlarında hastaya annesine, babasına, kardeşine, arkadaşına yaklaşır gibi sıcak ilgi göstermeleri için seslenen Konukoğlu, hastaların karşılacakları bu ilginin, “en az ilaç tedavisi kadar etkili” olduğunu kaydetti.

 

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise üniversiteye ilişkin bilgi sunduktan sonra, Nobel Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kutladığının altını çizdi.

 

“Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızı kalbi hürmetlerimle tebrik ediyor, başarısına tüm kalbimle imrendiğimi, gıpta ettiğimi belirtmek istiyorum”  diyen Prof. Dr. Sınav, şu mesajı verdi:

 

“Bize düşen çok önemli bir görev var. Nobel ödülünü Amerika’daki bir üniversitede değil, ülkemizdeki bir üniversitede çalışırken alıp ülkemize getiren bilim insanlarını yetiştiren bir üniversite iklimini oluştıurmamız gerekiyor.”

 

Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi olarak öncelikli amaçlarının kendini ve hayatı doğru okuyan, bilgiyi doğru analiz edip hizmete dönüştürebilen  entelektüel insan yetiştirmek olduğunu, sözlerine ekledi.

 

PROF. DR. KALAYOĞLU’NDAN İLK DERS

 

Konuşmaların ardından, dünyaca ünlü Türk bilimadamı, karaciğer naklinde sembol isim halinde gelen Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, “Geçmişten Geleceğe Organ Nakli” konulu ilk ders verdi.

 

Sözlerine, “Şuna in anın; dünyada genel cerrahide Türk doktorlarından daha iyisi ve başarılısı yok. Karaciğer naklinde Amerika’dan daha iyiyiz ama organ bağışı yeterli değil” diyerek başlayan Prof. Dr. Kalayoğlu, genel cerrahi, organ nakli ve özellikle kjaraciğer naklini gerçekleştirme sürecinde yaşadıklarını paylaşti.

 

“Karaciğer naklinde yeterli bağış olmadığından dolayı, anneden, babadan, kardeşten parça parça alıyoruz” diyen Prof. Dr. Kalayoğlu, Amerika’dan organ nakli için Türkiye’ye hasta geldiğini ve Türk doktorların organ nakli yapmak amacıyla Amerika’ya gittiklerini bildirdi.

 

Karaciğer nakli sürecini hekimler ve hekim adayları ile paylaşan Prof. Dr. Kalayoğlu’na, konuşmasının sonunda SANKo Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav tarafından plaket takdim edildi.

 

YOĞUN İLGİ

 

SANKO Üniversitesi akademik yıl başlangıcı törenine; Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, YÖK Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulku Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoğlu, Tansu Tuğlu, İhsan Akyol, Prof. Dr. Metin Bayram, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Taner Özdurak, veliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.    

 

PROF. DR. MÜNCİ KALAYOĞLU KİMDİR

 

Prof. Dr. Kalayoğlu, 1940 yılında Ankara’da doğdu. 1963 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Kalayoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda görev yaptı. 1967-1968 yılları arasında Mount Sinai Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda, 1968-1971 yılları arasında Pittsburg Çocuk Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda çalışmalar yapan Prof. Dr. Kalayoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1972 yılında Doçent, 1977 yılında Profesör unvanlarını aldı.

 

1981-1983 yılları arasında Pittsburg Üniversitesi Transplantasyon Bölümü’nde, karaciğer transplantasyonunda öncü olan Prof. Thomas Starzl’ın yanında çalışmalar yapan Prof. Kalayoğlu, 1983’de Wisconsin Üniversitesi’nde Karaciğer Transplantasyonu Programı’nı başlattı. 1988 yılından bu yana, bu programın başkanlığını yürütmekte olan Prof. Kalayoğlu, ayrıca aynı üniversiteden 1986 yılında Doçent, 1988 yılında Profesör unvanlarını aldı.

 

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Wisconsin Üniversitesi’nde Organ Nakli ve Transplantasyon Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kalayoğlu , 2 Ekim 2006 tarihi itibariyle Memorial Şişli Hastanesi'nde Organ Nakli, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak göreve başladı.

 

SANKO ÜNİVERSİTESİ

 

Sani Konukoğlu Vakfı tarafından kurulan ve 2015-2016 akademik döneminde ikinci eğitim yılına giren SANKO Üniversitesi, Üniversite Ana Binası, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Özel Sanko Okulları sosyal tesislerinden oluşuyor.

 

Tıp Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik,  Beslenme ve Diyetetik bölümleri bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden oluşan SANKO Üniversitesi, sağlık bilimleri alanında eğitim veren tematik bir üniversite. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol