banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DAĞLI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet’in ilanının 96’ıncı yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’in, Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazılan destan olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Dağlı, “Baskılara ve esarete boyun eğmeden elde edilen kazanımları, bugünlerimize miras bırakmıştır. Bu mirası aynı kararlılık ve sahiplenmek, korumak ve yaşatmak, gençlerin sorumluluğundadır” dedi.   

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugünkü hükûmetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilâtı ve hükûmettir ki, onun ismi Cumhuriyettir” dediğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“Büyük Atatürk, ‘Artık hükûmet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet mensupları kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır’ sözleriyle, ulusumuz için en doğru yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun altını bir kez daha çizmiştir.  

Çağdaş uygarlık, bilimin ışığında, ulusların hür ve aydınlık zihinlerinde gelişmektedir. SANKO Üniversitesi olarak, emanet edilen vatan toprağımızı ve ulusumuzun aydınlık geleceğini koruyacak nesilleri yetiştirmek en önemli vazifemizdir. 96’ıncı yıldönümünde bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol