Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK dizi GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

SANKO KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ‘’GENÇ ELEŞTİRMENLER SEMPOZYUMU’’NDA
 Lise öğrencilerinin edebiyat dersleri aracılığıyla edindikleri kültürel birikimi paylaşmaları, edebi metinlere yaklaşım veeleştiri yöntemleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sempozyum, aralarında ODTÜ Geliştirme Vakfı Lisesi, İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi, TED Zonguldak Koleji, TED Samsun Koleji, Özel Sanko Koleji, Büyük Kolej’in yer aldığı okullardan 190 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Dört oturumda düzenlenen sempozyum, yapıtları tartışılan şair ve yazarlara anma niteliği de taşıdı. Şiir oturumunda Ahmet Erhan’ın ‘’Buz Üstünde Yürür Gibi’’, roman oturumunda Peride Celal'in ‘’Gecenin Ucunda’’, tiyatro oturumunda Turgut Özakman'ın ‘’Ocak’’ adlı yapıtları tartışıldı. Öykü oturumunda ise Leyla Erbîl'in ‘’Hallaç, Gecede,Eski Sevgili’’ adlı kitaplarından öyküler seçildi.

Edebiyattan Sinemaya Uyarlamalar bölümünde ise John Steinbeck'in ‘’Fareler ve İnsanlar’’ filmi(1992) ile romanı, Ayla Kutlu'nun ‘’Sen de Gitme Triyandafilis’’ adlı filmi (1995) ve romanı, Necati Cumalı'nın ‘’Susuz Yaz’’ adlı filmi (1964) ve romanı tartışıldı.


Öğrenci sunumlarından hareketle üç araştırma sorusunun belirlendiği etkinlikte, makale yazma çalışması da yapıldı. Ayrıca, üç günlük süreçte öğrencilerin edebiyat ile dil ve anlatım derslerinden edindikleri becerileri sergileme olanağı buldukları edebiyat ve drama atölyelerine ve diğer etkinliklere de yer verildi.

Okulda uyguladıkları programla öğrencilerini araştıran, sorgulayan, analiz edebilen bir altyapı ile yetiştiklerinibelirten Özel Sanko Liseleri Müdürü İhsan İçbudak, öğrencilerinin bilgi paylaşım platformlarında aktif rol almalarının birikim ve tecrübelerini artırdığını kaydetti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol