Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

SANAYİ ALANI’NDA SIKINTI VAR
 İşte, TSO Başkanı Kemal Karaküçük’ün sorulara karşılık verdiği cevaplar:

Önce Tomsuklu sanayi alanı.

Birkaç yıl sonra orda dev sanayi tesislerinin yükseldiğini hep birlikle göreceğiz. Kahramanmaraş’ın ekonomisinin gelişmesi adına daha fazla yatırım, daha fazla üretim ve daha fazla ihracat yapmamız gerekiyor. Ama maalesef kriterleri sağlamak adına bizim sanayi alanında büyük sıkıntımız var. Sanayicilerimiz sanayi tesisi yapacak yerleri yok ve sanayi parseli üretemiyoruz. Şehir merkezinde sanayi parseli olabilecek yerlerin ciddi anlamda fiyatları yükseldi ve dolayısı ile bu kentimiz ve Türkiye ekonomisine ciddi bir yeni taze kan olacak.

Yeni OSB’nin kurulması demek, ilimizde artan ihracat, artan istihdam, artan gelir demek. Şehrin refahının sosyal ve ekonomik anlamda daha ileri seviyelere yükselmesi demek. Geleceğimiz için daha güvenli bir Kahramanmaraş demek. İnşallah bununla birlikte Tomsuklu’yu bütünleştiren Ulaştırma Bakanlığımızın yapmış olduğu bir Lojistik Köy Projesi var. Bu da kentimizin ihracatı ve ithalatı için, ekonomisi için çok önemli.

REKABET ŞANSIMIZ ARTACAK

Bu lojistik köyle birlikte Kahramanmaraş sanayisi yurt dışıyla daha fazla rekabet edebilme şansını yakalayacak. Aynı zamanda bu lojistik köyün kurulmasıyla birlikte Kahramanmaraş’a da yeni bir hizmet sektörü yeni iş alanları oluşacak. Ticari antrepolar, lisanslı depoculuk, gümrük müşavirlik hizmetleri, bunların her geçen gün biraz daha kentimizi geliştireceğini ve daha önemli kılacağını düşünüyoruz. Bunlar şehrimiz için çok önemli ve büyük yatırımlar. Şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.

BİR KAÇ YIL SONRA KMTSO NEREDE OLACAK?

Müsaid yeniden canlanıyor.

Evet, MÜSİAD kuruldu, başkanlığına da arkadaşımız Atıf Şirikçi getirildi. Öncelikle şehrimizde yeni SİAD’ların kurulması, ekonominin ve iş dünyasının zenginliğini gösteriyor. Ne kadar çok SİAD olursa, iş dünyası o kadar daha gür ve net sesini duyurabilir. Atıf beyi tebrik ediyorum. Bizzat kendisini de aradım tebrik etti. Atıf bey benim çocukluk arkadaşım. Aynı zamanda TSO’nun Disiplin Kurulu Başkanı.  Ben SİAD’ların gelişmesini, iş örgütlerinin daha çok büyümesini, her zaman arzu ederim. Bu şehir ekonomisinin büyümesi ve sosyal dokunun gelişmesi demektir.

HARÇLAR KESİLDİ, TSO KISA SÜRE SONRA NEREDE OLACAK?

Şu anda Odalar Birliği mevzuatı ve yasasına göre bizim normalde alınan ücretlerde bir değişiklik yok. Neticede TSO resmi bir kurum. Burada Ticaret ve Gümrük Bakanlığının uhdesinde çalışan, yarı kamu tüzel kişiliği olan bir kurum. Dolayısı ile burada yapılan resmi hizmetler var. Yani bunlar tabi ki TSO’nun kendi faaliyet aklanında olan şeyler. Derneklerin yaptığı faaliyetler daha farklı. Bunları ayrıştırmak lazım. TSO’lar, Borsalar, İhracatçı Birlikleri. Bunlar kamu tüzel kişiliği hükmündedir. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıdır. Karıştırmamak lazım. Bunların gelişmesi, Kahramanmaraş’a zenginlik kazandırır.

PAZARCIK’TAKİ OSB NE AŞAMADA?

Öncelikle OSB’lerin yönetmeliğine göre; ildeki OSB’lerin doluluk oranı %70’i geçmesi gerekiyor. Yani bizim öncelikle Tomsuklu OSB’yi bitirmemiz lazım ki, buranın kuruluşunu bitirdikten sonra. Geçenlerde de Pazarcık Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyaret ettik onlarda çok heyecanlılar. Bu arazi ile ilgili sayın valimizde, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bilgisi var. İnşallah Tomsuklu’yu tamamladıktan sonra, orası OSB olamasa bile sanayi alanına dönüştürmek gibi bir fikirleri var. Yönetmeliğe göre OSB olamıyor ise bile zaman içerisinde tekrar geri farklı bir şekilde ıslah OSB’ye dönüştürülebilir. Sonuçta bu proje Tomsuklu için rafa kalkmıştı. Eski valimiz Şükrü Kocatepe zamanında. Yani yönetmelik gereği bekliyoruz.

GENEL SEÇİMLER ve İŞADAMI MİLLETVEKİLİ  

Tabi ki 2015 yılında bir genel seçim var. Mahmut Arıkan dâhil, işadamlarımız, tüm meslek örgütlerinin ve tüm vatandaşların en demokratik hakkıdır aday olmak. Siyasette ne kadar talep olursa kalite o kadar yükselir. Yani farklı aday adayları olabilir. Biz milletvekilliğine aday adayı olan herkesi cesaretinden dolayı takdir ve tedbir ederiz. Sonuçta karar verecek olan, siyasi partilerdir. Katılımda iş adamlarının ve kariyerli meslek guruplarının olması şehrimizde  kaliteyi yükseltir.

Sayın Karaküçük’e bu  zevkli sohbet için teşekkür ediyoruz.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol