Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ EVLİLİK OKULU
 Şahinbey Belediyesi’nin “Evlilik Okulu” projesine katılan çiftlere sertifika verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılan Konukoğlu, evlilik deneyimlerini paylaştı.

 

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katıldığı törende, 48 yıllık evliliğinden edindiği tecrübelerini anlatan Konukoğlu, Evlilik Okulu Projesi’nden dolayı Başkan Tahmazoğlu’nu kutladı.

 

Sözlerine, “Mutlu evliliğin formülü kısaca ‘itaat et, rahat et’ olarak tanımlayabiliriz. Ama elbette ki, olay bu kadar basit değil” diye esprili bir benzetme ile başlayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

 

“Mutlu aile mutlu toplumun çekirdeğidir. Mutlu toplumun ise güçlü, müreffeh, huzurlu ülkenin yapı taşıdır. Her şey mutlu ailede başlar. Mutlu evlilik sevgiyi, saygıyı, fedakarlık yapmayı ve empati kurarak iletişim kurmayı gerektirir.

 

Tartışma olmayan aile olmaz. Ancak en uzun süren kızgınlığınız 3 saati geçmesin. Anneleriniz, babalarınız dahil hiç kimsenin sözünü kapıdan içeriye koymayın, kapının dışında kalsın. Birbirinize güvenin, kimsenin sözü ile hareket etmeyin.

 

Birbirinizin ailesini kendi aileniz olarak görün, aynı sevgi ve saygıyı gösterin. Damadın annesi babası gelinini kızı, kızın annesi babası damadını oğlu gibi görmeli. Kız anneleri kızlarının evine karışmamalı, müdahil olmamalı.”

 

ÖNERİLER

Konukoğlu, genç çiftlere mutlu evlilik için şu önerilerde bulundu:

“Size uygun olmayan, hoşunuza gitmeyen her harekete kusur olarak bakmayın. Eşinizin olumlu yönlerini görün. Kusursuz insan arayan yalnız kalır. Kusursuz insan arayan önce kendine bakmalı. Kendi kusurunu bilen, başkasında kusur aramaz. Kusur arayacağınıza, kusurlarınızı örtün.

 

Evlilik bir yol arkadaşlığıdır. Başarıda aile ortamındaki huzurun payı çok büyüktür. Yüz yüze bakacağınızı unutmayın. Son sözü ilk söz olarak söylemeyin, hatta son sözü hiçbir zaman söylemeyin. Gönül kırmayın. İncinseniz de incitmeyin. Ailede anne ve baba arasındaki huzursuzluk doğrudan doğruya çocuklara yansır. Çocukların yanında hiç tartışmayın. Kavga etmeyin, birbirinize kötü ve kırıcı söz söylemeyin.

 

Eşler arasındaki huzursuzluk çocuğu kaybetmek demektir. Huzursuz ortamda büyüyen çocuk saldırgan, uyumsuz, sorunlu ve başarısız olur. Siz sonra mutluluğu yakalasanız dahi, o çocuk kolay kolay mutluluğu yakalayamaz. Öfkeli anınızda annenizi, babanızı ve kardeşlerinizi arayıp, birbirinizi şikayet etmeyin. Sonra siz iyi olursunuz, onlar o anda duyduklarını unutmazlar. Kaynana ve kayınbabalar, çocuklarının evindeki tartışmada kesinlikle taraf olmamalı.”

 

Konuşmasının ardından genç çiftlerin soruları da yanıtlayan Konukoğlu’na, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu teşekkür plaketi takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol