banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SAĞLAM VE MAHÇİÇEK’TEN KSÜ’YE ZİYARET.
 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesindeki Rektörlük ve Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama hastanesini ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Sağlam’a Ak Parti Eski Milletvekili Mehmet Yılmazcan, Ak Parti Onikişubat İlçesi Belediye Başkan adayı Hanifi Mahçiçek, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir Ak Parti İl ve İlçe yürütme kurulu üyeleri eşlik etti. Rektörlük girişinde Rektör Vekili Prof.Dr. Sinan Baş tarafından karşılanan Sağlam ve beraberindeki heyet rektörlük makamında bir süre sohbet etti. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Uğur Yıldırım, Genel Sekreter Ö.Rüştü Ertuğrul ve Genel Sekreter Yardımcısı Mithat Karaaslan’ın da hazır bulundu. Misafirlerine ‘Hoş geldiniz’ diyen ve Üniversite hakkında bilgi veren Rektör vekili Prof. Dr. Sinan Baş; “Son dönemde çok güzel işlere imza attığımızı ve ciddi çalışmalar içinde olduğunuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Gerek fakültelerimizin bölüm sayısında, gerek yüksekokullarımızın program sayılarında artışlar oldu bu sayede de öğrenci sayımız yükseldi, 18.000 olarak aldığımız öğrenci sayımızı Rektör hocam 4 yılın sonunda 25.000 olarak hedeflemişti ama biz bugün 27.000’e çıkmakla bunu geçtik. Öğrenci bir şehre geldiğinde oranın öğrenci şehri olduğunu bilecek, öğrenciyi cezbedecek şeyler olacak ki öğrenci burayı tercih etsin. Öğrenciye gerek okulda gerekse şehirde imkânlar verilirse öğrenci sayımızın çok daha yukarılara çıkacağından eminim, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olması ile ayrılan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe belediyelerimize de bu bağlamda çok iş düşecek çünkü öğrenci kalitesinin artması birazda o şehrin öğrencilere ne verdiğine bağlı’ dedi.



Tahminlerden 2 yıl önce açılarak hizmete sunulan Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili olarak ta konuşan Prof.Dr. Sinan Baş; “Hastanemizin erken açılışında Rektör hocamın da her konuşmasında dile getirdiği gibi hükümetimizin ve siyasilerimizin büyük destekleri var, bunun için emeği geçen bütün herkese şükranlarımızı sunuyoruz ancak sizlerde takdir edersiniz ki bu hastaneyi ayakta tutacak en önemli şey personel, şu anki sıkıntımız personel sıkıntısı ve bu konuda da destek vereceğinizden hiç şüphemiz yok” dedi.

Şehirlerin dışarıya açılan kapısının Üniversiteler olduğunu Üniversitelerin dışarıya açılan kapısının ise Hastaneleri olduğunu dile getiren Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Sağlam KSÜ’nün yavaş gelişmesinin nedeni olarak ‘Adana’nın vesayetinde kaldık’ diyerek birde özeleştiri yaptı. Sağlam şöyle devam etti; “Bizim üniversitemizin yavaş gelişmesinin sebebi maalesef biraz Adana’nın vesayetinde kalmamız oldu, Şimdiki rektörümüzden önceki rektörlerimizin Adana’dan gelmeleri haftanın 3 günü burada 4 günü Adana’da olmaları ve yeterince şehir ile bütünleşememeleri maalesef üniversitemizin gelişimini yavaşlattı. Çünkü halkı ve İşadamlarını Üniversiteye çekmeniz birazda sizin hafta sonları yaptığınız ikili ilişkilere bağlı. Rahmetli Osman Tekinel’i ben buraya getirirken çok şeyler bekledim ama olmadı.  Tabi birde Üniversitelere iyi hocaların gelmesi onlara vereceğimiz imkânlara bağlı yoksa hocaların maaşları her yerde aynı, ancak lojman var mı, şehirde sosyal hayat nasıl bunlar çok önemli” dedi.


Ardından beraberinde ki heyet ile yeni açılan Tıp Fakültesi Hastanesini gezen Prof.Dr. Mehmet Sağlam’a Hastane Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber ve Hastane Başmüdürü Halil Dilekoğlu eşlik etti. Bütün katları gezen hastalarla sohbet eden Sağlam’a Başhekim Dilber tarafından bilgiler verildi. Gezi sonunda Başhekimlik odasında sıkıntıları ve çözüm yollarının notunu alan Milletvekili Sağlam, Prof.Dr. Sinan Baş ve Prof.Dr.Cengiz Dilber tarafından yolcu edildi. 




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol