banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

RÖNESANS HOLDİNG KSÜ’DE
 Rönesans Holding tarafından üniversiteler arasında “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla düzenlenen proje yarışması, bu kez Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine tanıtıldı. Gençlerin, “sürdürülebilirlik” ve “çevre dostu sistemler” konularındaki yenilikçi fikirlerini, projeye dönüştürmelerine olanak tanımak amacıyla düzenlenen yarışmaya KSÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yarışmayı duyurmak ve Rönesans Holding’in deneyimlerini geleceğin  mimar ve mühendisleriyle paylaşma amacıyla, Rönesans Holding yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen  seminer,  Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminere, öğrencilerin yanı sıra, KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Mahmut Kemal Kıymık ile bazı öğretim üyeleri de katıldı.

Yeşil  Bina ve Çevre Dostu Sistemler

Rönesans Holding yöneticilerinden Dr. Onur B. Tokdemir, öğrencilere, “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler”  ile yarışmanın amacını ve Rönesans Holding'in deneyimlerini içeren sunum yaptı.

Sunumunda  “Yeşil bina;  daha iyi arazi yerleşimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım ve onarım süreçleriyle, enerji, su ve malzemelerin etkin kullanılmasıyla binaların insan ve çevre sağlığına olan olumsuz etkisinin azaltılmasını sağlayarak, bina etkinliğinin artırılmasıyla gerçekleştirilen yapılardır” diyen Dr. Tokdemir, yeşil teriminin ise, geçim kaynaklarını iyileştirmek ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla okyanusların, toprak parçalarının, ormanların ve diğer tüm doğal kaynakların sürdürülebilir biçimde yönetildiği ve korunduğu bir dünya olduğunu vurguladı.  

Dünya nüfusundaki artışın etkisi

Rönesans Holding’in yurt içi ve yurt dışındaki yeşil binalardan örnekler veren, gençlerden “Sürdürülebilir Geleceğe” katkı sunmalarını isteyen Dr. Tokdemir, Birleşik Milletler Nüfus İdaresi verilerine göre, dünya nüfusunun 2030 yılı itibariyle 7 milyardan 8,3 milyara ulaşmasının beklendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

 “Uluslararası Enerji Ajansı raporuna göre ise küresel sera gazı salınımı hızla artmakta ve 2013 yılı Mayıs ayı itibariyle, atmosferdeki karbondioksit seviyesi  birkaç bin yıldır ilk kez 400 ppm (parts per million) seviyesini aşmıştır. Demografik, ekonomik ve endüstriyel büyümenin sonucu olarak 2050 yılı itibariyle enerji ihtiyacı iki kat artacaktır. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi ne göre, çoğu ülkede, tüketilen toplam enerjinin %40’ı binalar için kullanılmaktadır. Sadece yapım endüstrisindeki zararlı gaz salınımını azaltarak, global zararlı gaz salınımını %60 oranında azaltmak mümkündür. Bu fırsat dilimi de, günümüzde yeşil binalar ve sürdürülebilirlik konseptleri üzerindeki yoğun çalışmaların hedefini vurgulamaktadır.”

Rönesans’ın Deneyimleri

Öğrencilerle Rönesans Holding’in deneyimlerini de paylaşarak, yeşil bina örnekleri üzerinde çeşitli görseller eşliğinde sunumunu sürdüren Dr. Tokdemir, öğrencilere bu yarışmaya mutlaka katılmaları önerisinde bulunarak, sorularını da yanıtladı.

Yarışmanın hedefi

Rönesans Holding bu yarışma ile; vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun, çevre dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda 'yeni bir yaklaşım' sunan alternatif fikir projelerinin üretilmesini hedefliyor.

Aynı üniversiteden birkaç takım katılabilecek

Yarışmaya, üniversitelerin mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri en fazla 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecek. Aynı üniversiteden birçok takım katılarak fikirlerini yarıştırabilecek .Kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut seçeneklerinden birinde proje geliştirecek takımlar, projelerini yarışma web sitesi olan http://www.ronesans.com/yarisma adresine yükleyebilecekler.

Başvuru tarihleri ve ödüller

Yarışmaya katılmak isteyen üniversiteli gençlerin başvuruları, 15 Ekim 2014 ile 13 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. Yarışma sonunda, 'En yenilikçi en sürdürülebilir proje' ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine 10.000 TL, ikincisine 6.000 TL, üçüncüsüne ise 4.000 TL para ödülünün yanı sıra 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek. 

Projeler sergilenecek

Yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut olmak üzere üç farklı yapı tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak. Yarışma ile ilgili tüm detaylara yarışma için hazırlanan web sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edilebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 günü açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek ödül töreninde ise projeler sergilenecek.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol