Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

RESİM ÖĞRENCİLERİ BELİRLENDİ
 08 Temmuz 2014 tarihinde KSÜ WEB sitesinde duyurduğu ilanda Özel Yetenek Sınavı ile alınacak öğrencilerin 04-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Ön kayıt yaptırmaları gerektiğini, bu bölüme kayıt için 2014 yılında yapılan YGS sınavında; puan türüne bakılmaksızın en az 160 ve daha fazla puan alan Lise, Güzel Sanatlar Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar ve dengi okul mezunları ile Merkezi yerleştirme sistemiyle herhangi bir yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu sınava girmek üzere başvurabileceğini açıklamıştı.

25 Ağustos 2014 tarihinde birinci aşaması yapılan sınavda başarılı olan 70 öğrenci 26 Ağustosta ikinci aşamaya alınmış olup burada yapılan ile başarılı olan 20 öğrenci belirlenerek yine üniversitenin WEB sitesinden duyuruldu. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Tutuş sınavın adilane geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, ince eleyip sık dokuduklarını dile getirerek; “ Tabi ki seçmeler sadece bu iki aşamadan oluşmadı. Özel Yetenek Sınavı Puanı,  Özel Yetenek Sınavı Puanı Standart Puanı, En Büyük YGS Puanı, Orta Öğretim Başarı Puanı, Önceki yıl yerleştirme durumu ve Yerleştirme Puanı gibi bir çok kriteri de koyduk ki haksızlık olmasın diye ve çok şükür bir sınavı daha atlattık. 20 tane asıl öğrencimizi ile 20 tane yedek öğrencimizi belirledik, öğrencilerimize şimdiden Fakültemize hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Tutuş, Doç. Dr. Halil Yeninar,Yrd. Doç. Dr. Aziz Erkan, Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Alkış’tan oluşan jüri üyesinin oluşturduğu lise şu şekilde oluştu.






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol