banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

REKTÖR KARABULUT, “19 MAYIS, TÜRK MİLLETİNİN KURTULUŞ MÜJDESİDİR”
 Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut mesajında şu ifadeleri kaydetti: “19 Mayıs 1919; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesidir. Bu nedenle Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin 100. yılını aynı mücadele ve aynı bağımsızlık duyguları içinde coşku ile kutluyoruz. En zor şartlarda bağımsızlık ve özgürlük inancının bayraklaşarak Anadolu’nun her köşesinde dalga dalga yayılmasıdır 19 Mayıs 1919 tarihi. 19 Mayıs; ülkeye ve millete yönelmiş tehditlere, saldırılara, işgal girişimlerine ve emperyalizme başkaldırının adıdır.

Böylesine önemli bir tarihin gençlik bayramı olarak kutlanması ayrıca büyük önem taşıyor.  Malatya Turgut Özal Üniversitesi; 19 Mayıs düşüncesi ışığında, her şartta ve imkanda ülkesine, milletine ve bayrağına karşı sevdalı olan,  bilgiyi önemseyen ve araştıran, düşünceyi değerli kılan, demokratik değerleri özümsemiş, üreten, yarınları planlayan, ülkenin, milletin ve dünyanın sorunlarına duyarlı olan, tarihini ve öz değerlerini bilen, yaşayan ve yaşatan bir gençlik yetiştirmeyi kendisine görev edinmiştir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol