banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

REKTÖR CAN, TEKNOKENT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI
 

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Teknokent’in mevcut durumuna ilişkin yönetim kurulu üyeleri ve ortakları bilgilendirdi.

Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (TGB) Kahramanmaraş Teknoloji Transfer Ofisi, Mikro Kuluçka Merkezi, Kuantum Ön Kuluçka Merkezi, Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimlerinin Teknokent Yönetim Kurulu kararlarıyla devreye alındığını hatırlatan Rektör Can, “Üniversitemizin Teknokent’e geçici olarak tahsis ettiği TGB 2’de farklı sektörlerden firmaların ar-ge, yazılım ve tasarım alanındaki çalışmaları devam etmektedir. Daha geniş imkânlarla hizmet verebilmek adına TGB-1 alanında inşa edilen ilk binamız olan Kahramanmaraş Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi’nin büyük bir kısmı tamamlanmıştır.” dedi. 

Teknokent’te 30 firmanın faaliyet gösterdiğini ve 75 personel istihdam edildiğini ifade eden Rektör Can, “ Teknokent’te 61 proje tamamlanmış ve 47 proje devam etmektedir. Bahsedilen projelerin 11’i Tübitak, 4’ü Santez,  6’sı Kosgeb ve 4’ü Teknogrişim projesi niteliğindedir. 14 adet patent ve faydalı model başvurusu yapılmıştır. Ayrıca medikal ve sağlık alanında faaliyet gösteren bir firmamız, Teknoyatırım desteği almıştır.” diye konuştu.

Sanayi, eğitim ve şehrin iç içe olmasının gelişim ve büyüme açısından gerekliliğinin önemini vurgulayan Rektör Can, “Hiçbir unsur kendi alanının körlüğü içerisinde kalmamalı, çevre ile uyum içerisinde olunmalı. Teknokent’in daha fonksiyonel olması için şehrin bütün unsurlarını bir araya getirmeliyiz. Güveni tesis etmeli, işbirliğini güçlendirmeli, karşılıklı olarak tecrübelerimizi paylaşarak ortak fayda sağlamalıyız. Kâr değil ortak değer oluşturmayı amaçlamalıyız. ” şeklinde konuştu.

“Üniversite olarak sanayi ve ticaret temsilcileriyle ilişkilerimizi güçlendirmeli ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmeliyiz.” diyen Rektör Can, “Teknokent’i daha üretken bir yapıya dönüştürerek, Kahramanmaraş ticaret ve sanayisine yön veren, yenilikler ve fırsatlara ilişkin yeni bakış açıları geliştiren öncü kuruluş hedefine ulaştırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı kapsamında Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Teknokent’in son bir yıla ilişkin verilerini yönetim kurulu üyeleri ve ortaklarla paylaştı.

Toplantıda ayrıca 16 ortaklı Teknokent’in yeni yönetim kurulu oluşturulurken, yeni oluşturulan yönetimde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin yanı sıra, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş., Arıkan Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bebiller Yazılım Medikal Endüstriyel Araştırmalar ve Tarım Ürünleri Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. ile Mim Bilgisayar Telekom Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. yer aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol