banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

REFÜJLER GÜL BAHÇESİNE DÖNDÜ
 Geçtiğimiz sene Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Belediye Meclisinde yapılan görüşmeler neticesinde trafik kazalarının daha fazla yaşandığı Azerbaycan Bulvarı ve Trabzon Bulvarı üzerinde bulunan refüjlere ferforje korkuluklar monte edilmişti.

Söz konusu refüjlerde yapılan bu çalışma, ilk başlarda vatandaşlarımız tarafından memnuniyetsizlikle karşılanmakla birlikte ilerleyen zamanlarda bu refüjler; özellikle güllerin açılmasıyla ferforjelerin kapanıpadeta çiçek bahçesine dönüşerek etrafa güzel rayihalar yaymaya başlayınca hem vatandaşlarımızı hoşnut etti hem de şehrin estetiğine ayrı bir katkı sağlamış oldu.

Kullanım itibariyle vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçerken trafik kurallarına uyarak yaya geçitlerini kullanmaları, olası trafik kazalarına sebebiyet verilmemesi maksadıyla başlatılan yaya geçitlerini kullanmaya yönelik çalışmayla aynı zamanda refüjlerdeki çimlendirme, süs bitkilendirmesi ve otomatik sulama sistemlerinin korunması da sağlanmış oluyor. Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşaktan Kıbrıs Meydanı’na kadar olan refüjlerde, Trabzon Bulvarı’ndaki refüjlerde ve Kuddusi Baba Bulvarı üzerinde bulunan refüjlere ferforje korkulukların montajı yapıldı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçe Müdürlüğü yetkilileri çalışmanın  şehir merkezinde bulunan araç ve yaya trafiği yoğun olan yollar üzerindeki refüjlerde yeşil alan muhafazası ve olası trafik kazalarına karşı önlem alınmış olduğunu belirttiler.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol