banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

PEYGAMBER EFENDİMİZE BİTMEYEN SEVGİ

 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı olan 2015 Kutlu Doğum Haftası çoşkusuı Pazarcık İlçe Müftülüğünün düzenlediği programla devam ediyor.

İlçede düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı program İlçe Müftülüğü tarafından Cevizaltı Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Programın sunumunu İlçe Müftülüğü Vaizi Bünyamin Engizek yaptı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ardından, Hafız Yunus Onat okuduğu Kur’an tilaveti dinleyenleri mest etti. Ulu Cami Müezzini Osman Akış’ın yönetiminde minik yürekler okudukları ilahilerle salondan büyük alkış aldı.

2015 Kutlu doğum sinevizyon gösterimi ardından Programın açılış konuşmasını yapan, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlamaların yapıldığı belirtti. Müftü Sevinç konuşmasında şöyle dedi; “Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah'ın engin rahmet ve bereketi üzerinize olsun. Mevla'mız tüm dualarınızı kabul eylesin. Kutlu Doğum Haftamız hayırlı ve bereketli olsun, İnşallah Kutlu Nebi ( s.a.v ) in örnek mesajlarını anlaşılmasına vesile olsun.


 Yıllardır Peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlana gelen Kutlu Doğum Haftası için Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bir ana tema belirlemektedir. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda toplumun acil ihtiyaç duyduğu bir konuyu gündeme taşıyıp, onu Kur'an ve Sünnet çerçevesinde topluma yansıtmaktadır. Bu yıl da “Hz. PEYGAMBER ve BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKI”  gündeme taşınmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası ana temasını “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı “ olarak belirledi. Nitekim dil, din, mezhep ve coğrafya ayrımı yapmaksızın tüm dünyada hiç kimseyi ötekileştirmeden bir arada birlikte yaşamak, toplumların barışı için giderek önem kazanmaktadır.”

İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç huzurun sağlanması için takip edilecek yolun dayanışmadan geçtiğini de vurguladı. Müftü Sevinç; “İslâm, sadece kendini düşünmeye ve yalnız "nefsinin adamı" olmaya karşı çıkmıştır. Çünkü böyle kişilerin çoğunluğu teşkil ettiği bir toplumun huzur ve barış içinde olması, hatta ayakta kalabilmesi fazla iyimserlik olur. O halde huzur, barış ve güven ortamının sağlanabilmesi için, takip edilecek biricik yol; manevî birlik, bütünlük, yardımlaşma ve dayanışma içinde olmaktır.”şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe de kısa bir selamlama konuşması yaptı katılımcılara teşekkür etti.  Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ da “Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz (SAV) tüm insanlığa karşı şefkatli ve merhametli olduğunun altını çizdi; “Bundan tam 1444 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, hukuk kavramlarını unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna çocuklarına sahip olmak utanç vesikası olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabi ki âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)'di.


İl Müftüsü Muhammed Gevher de konuşmasında, “Kahramanmaraş'ta göreve başladığım günden bu yana Pazarcık İlçemizde yapılan Kutlu Doğum Programlarına katılmayı kendim için bir borç olarak gördüm. Böylesine zengin bir mozaiğe sahip bir ilçede bulunmaktan son derece mutluyum. Bu programda burada gördüğüm birliktelik dünyaya örnektir. Alevi'siyle Sünni'siyle burada birliktelik mesajı veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Hz. Peygamberimiz, silahla, nefretle değil, yumuşak huy güler yüzle, İslamı dünyaya yaymıştır. Dünyada çok sıkıntılar vardır. Sıkıntıları ortadan kaldırmak için birbirimizi sevmeliyiz. Alay etmemeliyiz. Dedikodu yapmamalıyız. Peygamberini sevenler dünyada da huzur bulacak, Ahirette de. Peygamberimizin güzel ahlakını, onun güler yüzünü hep birlikte yaşamaya çalışmalıyız. Biz de kimseyi incitmemeliyiz. Biz kimsenin ne cehennemiyiz ne de cennetiyiz. Bizim millet olarak inancımız, kültürümüz ne olursa olsun, kardeş olarak birbirimizi seveceğiz. Birbirimizin kötülüklerini, kusurlarını değil, hep iyiliklerini anmamız gerekiyor” dedi.

 İlçenin kanaat önderlerinden Elif Ana'nın oğlu Mehmet Ocak da, Türkiye'nin en güzel coğrafyasında yaşadıklarını belirterek, “Hepimiz bu dünyada hizmetçiyiz. Çocuklarımız da burada ilahileriyle gönüllere hitap ettiler. Onlar bizlere söyleyecek söz bırakmadılar. Hepsinin gözlerinden öpüyorum.” dedi ve sözlerini sazıyla, deyişleriyle kutlu doğumu dile getirdi.

Programda ilçe genelinde yapılan bazı camilere ve programa katkı sunanlara plaket takdim edildi. Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. İmam Hatip Lisesi ve İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin okudukları ilahiler katılımcılardan ilgi gördü.

Programa, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Emniyet Müdürü Fırat Güneş, AK Parti Milletvekili Adayları M. Uğur Dilipak, İlker Çitil, İmran Kılıç, CHP Milletvekili Adayı Kamil Dalkara, Kahramanmaraş Din Gönüllüleri ve görevlileri dernek başkanı Şevket Bozdoğan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol