Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

PAZARCIK’TA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU.
 TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu AKBABA; Toprak kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz’’ derken, Orman İşletme Şefi Muzaffer Çetiner ‘’Dikeceğiniz fidanlar gibi sizlerin ve ümitlerimizin büyümesini ve yeşermesini temenni ediyorum’’dedi

Pazarcık ilçesinde Dünya Ormancılık  haftası kapsamında  Pazarcık Kaymakamlığı, Pazarcık Orman İşletme Şefliği  ve TEMA Vakfı Pazarcık ilçe Gönüllü Sorumluluğu tarafından İlçe Jandarma Komando  Bölük  Komutanlığı  bahçesine  ve Gençlik hizmetleri ilçe Müdürlü ve kapalı spor salonu bahçelerine Fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ağaç dikim töreninde açıklama yapan Pazarcık Kaymakamı Dr.Mehmet BOZTEPE   “Kuşkusuz bir ülkenin ayakta kala bilmesinin en önemli koşullarından biri de mevcut ormanlarını koruya bilmesi ve gelecek nesillere aktara bilmesidir”.diyen Dr.Boztepe şunları kaydetti:’’Bu tip etkinlikler bundan sonra ilçemizde yoğun bir şekilde devam edecek. Bunun yanında ilçe genelinde kırsal alanları ağaçlandırma projelerinin olduğunu Proje tamamlandığında büyük bir ağaç dikme kampanyası düzenleyeceklerini kaydetti. Kurum ve kuruluşların talep etmeleri halinde fidan desteği vereceklerini belirten Kaymakam Boztepe, gelecek talepler çerçevesinde bütün ağaçlandırma çalışmalarımız tamamlanmış olacak ‘’dedi.


TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu Abdurrahman Akbaba yaptığı açıklama da şunları söyledi’’TEMA Vakfı olarak  Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam üreten bir cm toprağın oluşması binlerce yıl sürüyor. Toprak kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz. TEMA'nın varoluş nedeni yaşama yani toprağa sahip çıkmak, korumaktır.’’diyen AKBABA açıklamasını şöyle sürdürdü’’ her şeye rağmen şanslı bir ülke olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Ormanlarımız yıllardır tahrip ediliyor, yakılıyor, işgal ediliyor, başka kullanımlara açılıyor, üzerine binalar inşa ediliyor,tüm bu olumsuz koşullara rağmen, ormanlarımızın büyük bölümü halen zengin tür ve genetik çeşitliliğe sahip doğal ormanlar. Doğal ormanlarını kaybeden Avrupa kıtası bugün yaptıkları yanlışı geri çevirmeye, kalan doğal ormanlarını eksiksiz korurken, yapay ormanlarını doğal yapıya kavuşturmaya çalışıyor. Ülkemiz adına hala şansımız varken, herkesi ormanlarımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz ve fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz ,Bizlere bu imkanı sağlayan ve her zaman destek veren çevreye ve doğaya duyarlılığı ile tanıdığımız Kaymakamımız sayın Dr.Mehmet BOZTEPE başta olmak üzere  Orman İşletme şefliğimize,Milli Eğitim Müdürlüğümüze ,Belediyemize,daire amirlerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’’dedi.


Pazarcık Jandarma Komando Bölük Komutanlığı ile Gençlik hizmetleri ilçe Müdürlüğü kapalı spor salonu  bahçesindeki  Fidan dikimi törenine Pazarcık Kaymakamı Dr.Mehmet BOZTEPE , İlçe Jandarma Komutanı Jan.Binbaşı Nabi Aslan ,İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş ,Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Nadir Ulaş Birdane,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç,İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç,İlçe Sağlık Müdürü Dr.Cemal Yılmaz,Mal Müdürü Abdulaziz Yürek,Orman İşletme Şefi Muzaffer Çetiner,Nüfus Müdürü Bayram Oğul,Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Yahya Çoraplı,Pazarcık Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ali İrfan Özsönmez,TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu Abdurrahman Akbaba,İş Bankası Şube Müdürü Selçuk Halisküçük,Daire Müdürleri, Öğretmenler,Askerler ve Mehmet Akif Ersoy ortaokulu öğrencileri katıldı.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol