banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

PANEL
 Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ve KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İşbirliğiyle; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen “Uyuşturucu Maddeler, Madde bağımlılığı Ve Korunma Yöntemleri” konulu Panel 30 Ekim 2014 tarihinde, saat 14.00’te Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi Senem Ayşe Konferans Salonunda yapıldı.

Söz konusu Panele; Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker Çitil, KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Deniz Tuncel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat İl Halk Sağlığı Müdürü Dr Ahmet Yener,TAGEM Müdürü Hasan Gezginç, Kurum Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile çok sayıda Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Deniz Tuncel Yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan K.Maraş İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil, “uyuşturucu maddeler geleceğimiz için tehdit oluşturuyor. Özellikle ilkokul, lise ve üniversite çağındaki tüm çocuklarımızın için gerçekten tehlikeli bir durum. Emniyet müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, sadece bir yılda ölen vatandaşlarımızın, gençlerimizin sayısı 325’dir.Sadece esrar hariç kullanım oranına baktığımızda, müptelaolan, bağımlı olan sayı ise 60 bin civarında ki 4 binin üzerinde vatandaşımız gencimiz de tedavi ediliyor. Bu söylediklerim sadece bir yıl içerisindeki rakamlardır.” dedi.

“Bu konu sadece Sağlık Bakanlığı, İçişleri bakanlığının konusu değil, diğer disiplinlerle de iş birliği içerisinde düşünülmesi gereken bir konu” ifadelerini kullandı.

“Temmuz 2014 yılı içerisinde Bakanlar Kurulu sadece bu konu ile alakalı bir toplantı yaptı. Arkasından 29 Eylül ve 1 Ekim 2014 tarihleri arasında 50 ülkenin katılımıyla; başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere,7-8 bakanlık mensubunun da katılımıyla masaya yatırıldı. Korunmayöntemleri, tedavi yöntemleri ve alınacak önlemler konusunda çalışmalar yapıldı” diyerek sözlerini tamamladı.

Panelistler olarak; Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılarından Ayşenur Okur Uyuşturucu maddelerin Tanımı – Kimyasal Yapıları ve Çeşitleri; Dr. İsmail Kahraman, Uyuşturucu Maddelerin İnsan Vücudu Üzerindeki Etkileri; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Hakan Ulutaşlı ,Toplumsal Boyutu İle Bağımlılık Sürecini ve İl Emniyet Müdürlüğünden TUBİM İl Temsilcisi Polis Memuru Erkan Çelik Madde Bağımlılığı ile Mücadele konularını anlattı.

Yoğun bir öğrenci katılımının olduğu panel, panelistlere katılımlarından dolayı onurluk verilmesiyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol