Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO OKULLARI TAKIMLARININ, BOCCE MÜSABAKASI BAŞARISI
 Sanko Stadyumu’nda yapılan ve Gaziantep’te ilk defa düzenlenen müsabakalarda küçük kızlarda on iki, genç kızlarda sekiz takım yer aldı.

Ceyda Katar, Nazlı Ece Kervancıoğlu, Sena Kılıç, Gökçen Türkmen’in yer aldığı Özel Sanko Ortaokulu Küçük Kız takımı il ikincisi, Ecem Barlıoğlu, Ayşe Simla Hoşgören, Gökçe Geçit, Elif Gökçe Hozatlıoğlu’ndan oluşan Özel Sanko Koleji Genç kızlar takımı ise üçüncü olarak kupa almaya hak kazandılar.

Özel Sanko Okulları Beden Eğitimi Bölüm Başkanı B. Mete Horasan, en eski spor dallarından birisi olanBocce’nin kökeninin Anadolu’ya dayandığını daha sonra Romalılar tarafından bugünkü formunu kazanan bir spor dalı olduğunu belirtti.


Horasan; “Toprak zeminde oynanan oyundaki amaç, atılan yada yuvarlanılan topların hedef olarak belirlenen topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınır ve 13 puan alan oyuncu maçı kazanır. Aynı zamanda bir strateji oyunu da olan Bocce’de dikkat ve denge önemlidir” dedi.

Öğrencileri ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayan Horasan, farklı kazanımları olan dünya sporlarını öğrencileriyle tanıştırmaya devam edeceklerini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol