banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO OKULLARI FİRST LEGO LİGİ’NDE AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ
 Özel Sanko Okulları öğrencileri, daha önceki elemelerde First Lego Ligi (FLL) bölge finallerinde Bölge Şampiyonluğu, En İyi Mekanik Tasarım ve Türkiye finallerinde Duyarlı Profesyonellik ödüllerini kazanmıştı.

Öğrenciler "Doğanın Gücü" temasıyla afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında hayatta kalabilmek için ürettikleri yenilikçi çözümleri proje sunumlarıyla paylaştı. Öğrenciler Lidya Şahin, Teoman Efe Kuday, Ali Arda Gökçek, Alican Ekşi, Ezgi Çember, Arda Sabahlar, Mert Kıroğlu, Berkay Özkeçeci, Civan CanveTimurPaydak’ınyer aldığı Sanço takımı,İspanya’nın Pamplonakentinde yapılan finalde 42 ülkeden 96 takım arasındanAvrupa üçüncüsü olmayı başardı.

Aynı zamanda First Lego Ligi2014 Avrupa Şampiyonasıçerçevesinde Türkiye’den katılan takımlar arasında akademik dalda ödül alan tek takım olma başarısını da gösteren takım üyelerinden Teoman Efe Kuday, derslerini asıl bu tarz projelerde deneyimleyerek öğrendiğini söyledi.

Takım olmanın önemini kavradığını ve legonun bir oyuncak parçası olmadığını ifade eden Civan Can ise “Yaptığınız robottaki düzeneklerde matematik ve fiziği bilmeniz gerekir. Temelde fen derslerini iyi öğrenmiş olmanız ve sunumlar için ise Türkçe ve İngilizce dillerinde başarılı olmanız gerekir” dedi.

Legoda parçaları birleştirirken aslında kendi hayatınızdan ve öğrendiğiniz bilgilerin parçalarının birleştirildiğini kaydeden Mert Kıroğlu da bu süreçte soruna çözüm üretmeyi, strateji kurmayı ve sonuca ulaşabilmeyi öğrendiğini vurguladı.

Öğrencilere Özel Sanko Ortaokulu Müdür Baş Yardımcısı Uğur Çekici, öğretmenleri M.HarunBayseçkin, Mehmet Fatih Günaydın ve Aysun Taşdoğaneşlik etti.

Okulda törenle karşılanan İspanya’dan dönen öğrenciler, sevinçlerini arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Törende konuşan Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu,“13 yıl önce bu okulu kurarken Gazi şehrimize bazı yenilikleri getirmeye çalıştık, uzman öğretmenlik sitemi, çok zeka uygulamaları, öğrenen okullar gibi” diye konuştu.

Konukoğlu, dünyayla entegre olmak adına eğitim araç ve gereçlerinin son teknolojik donanımlar baz alınarak yenilediğini, öğrencilerin de sağlanan olanakları yerinde kullanarak dünya ve Türkiye dereceleri elde ettiklerine vurgu yaptı.

Jülide Konukoğlu, öğrencileri ile Sanko Okulları, Gaziantep ve Türkiye adına gurur duyduğunu ve kendilerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol