Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO OKULLARI COMENIUS PROJESİNDE KOORDİNATÖR OLDU
 Aralarında İspanya, İtalya, Bulgaristan, Slovakya ve Polonya’nın yer aldığı “Ülke Vatandaşlığından Avrupa Birliği Vatandaşlığına” (Frombeing a citizen of a countrytobeing a citizen of EuropenUnion) başlıklı proje kapsamında öğrenciler, ülkelerinin kuruluş ve kurtuluş hikayeleri, birinci ve ikinci dünya savaşlarının bu ülkeler üzerine etkileri, insan hakları, demokrasi ve vatandaşlık bilicinin gelişiminin AB ye üye olma öncesi ve AB üyesi olduktan sonraki gelişimi konularında sunum ve kültürel etkileşim çalışmaları yapacak.

Projenin öğretmenlerle yapılan ilk toplantısı Bulgaristan’ın Viatsa şehrinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrenciler, Mart 2014 tarihinde İtalya’nın Soverato, Mayıs 2014’te ise Hırvatistan’ın Osijek kentinde çalışmalarıyla katılacak. 

Belirtilen konu başlıklarında sunum yapacak öğrenciler, diğer proje ortağı okulların öğrencileri ile bu konularda benzerlik ve farklılıklar içeren raporlar oluşturacaklar.


Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, “Okulumuzun  ikinci kez iki yıl süreli bir Comenius çalışmasında koordinatör okul olmasında projenin ilkini verimli bir şekilde yürütmüş olmamızın etkisi büyüktür. Nitekim bir önceki Comenius projesi yıldız proje ödülüne layık görüldü” dedi.

İki yıl süreli bu proje ile 28 öğrencinin yurtdışına çıkmasını sağlamayı planladıklarını ifade eden Köylüoğlu, uluslararası kültürel çalışmaların aynı zamanda öğrencilerine İngilizce altyapılarını ve akademik donanımlarını kullanabilecekleri bir alan yarattığını vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol