Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

OTOBÜSLER TEST SÜRÜŞÜNDEN GEÇTİ
 Adana’da üretilen, yüzde yüz yerli marka olan TEMSA marka otobüsleri için düşüncelerini ifade eden Ulaştırma Dairesi Başkanı Cengiz Şirikçi, otobüsün şehrimize deneme amaçlı getirildiğini, kent içindeki test sürüşü ile performansı da göz önüne alınarak, büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un da onay vermesi halinde otobüslerin siparişinin verileceğini söyledi.

Test sürüşü sırasında bilgiler veren TEMSA Otomotiv yetkilisi Fırat Bakır, otobüsün 7 aydır test sürüşlerinde kullanıldığını, birçok büyükşehir belediyelerine verdiklerini, otobüsün aynı zamanda da körüklüsünün bulunduğunu, dizel ve otomatik vites olduğunu, otobüsün bir haftalık deneme sürüşü ile trafikte olacağını belirterek, bu bir haftalık süre içinde sürüş eğitimi vereceklerini de kaydetti.



DOLMUŞÇULAR VE HALK OTOBÜS

YETKİLİLERİ DE TEST SÜRÜŞÜNE KATILDI

Karar verildiğinde, kent trafiğine girdiğinde toplu taşımaya büyük rahatlık getirmesi beklenen otobüs 28+l koltuktan oluşurken, 102 yolcu kapasiteli. Klimalı ve reklam televizyonları yanında kamerası da bulunan otobüsün test sürüşü sırasında, Minibüsçüler Odası Başkanı İsmet Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri ile Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Kadir Avşar da belediyenin karar vermesi halinde yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler.

Kayseri Çevre Yolundan Ağcalı yokuşuna çıkan, Tekerek Yolu üzerinden Şekerdere’den yeniden belediye önüne gelen otobüs ile ilgili son kararı, Ulaştırma Daire Başkanı Cengiz Şirikçi’nin raporuna istinaden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç verecek.


AVŞAR VE KILIÇ MEMNUN DEĞİLLER GİBİYDİLER

TEMSA yetkilileri ve belediye yetkilileri ile otobüsün test sürüşüne katılan zaman zaman düşüncelerini açıklayan Halk Otobüsleri Başkanı Kadir Avşar ile Minibüsçüler Odası Başkanı İsmet Kılıç ve arkadaşlarının otobüslerin toplu taşıma nedeniyle kent içi trafiğine gireceklerinden pek hoşnut olmadıkları gözlemlendi. Bu, kent içindeki toplu taşımacılığın, tek tipe dönüştürüleceğinin sinyali olarak algılandı.



Son olarak “Şayet beğenilir, onay çıkarsa, Belediye bu otobüslerden kaç tane alacak?” şeklindeki sorumuza Ulaştırma Daire Başkanı Şirikçi şu cevabı verdi; “Onay çıkarsa, belediyenin imkânları doğrultusunda, son kararı Başkanımız verecek. Şu aşamada kaç tane alınacağına dair bilgi vermek doğru olmaz” diye konuştu.

 






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol