banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

OSMANLI BİLE, YATAK ODALARINA GİRMEYİ KENDİNE HAK SAYMADI
 Üngüt’te yapılan Baro binası açılışı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve halk oyunları gösterisi sonrası, açılış konuşmasını Baro Toplantı Salonunda gerçekleştiren Baro Başkanı Metin Doğan, binanın adliye camiasına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Doğan’ın konuşması ardından, özellikle son günlerde ülke gündemini meşgul eden öğrenci evleri tartışmasına ilişkin olarak TBB Başkanının söyleyecekleri merak konusu oldu. Feyzioğlu, önce binanın hizmete açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti, avukatlığın vazgeçilmezliğine ve hukukta savunmanın önemini değindi, "Biz avukatlar yargının kurucu unsuruyuz. Yargının kurucu unsuru demek, avukat olmazsa hakim ve savcı sadece cüppe giymiş devlet memurlarına, sıradan bürokratlara döner. Her devlette uyuşmazlıkları çözen birileri bulunur. Ama o uyuşmazlığı çözeni hakim yapan ve savcıyı da cumhuriyet savcısı yapan bağımsız ve etkin savunmanın varlığıdır. Biz birimiz eksik olursak diğerimiz var olamayız. Avukat birilerinin sandığının aksine, yargının önündeki engel değil, yargılamanın suçluyu suçsuzu, doğruyu yanlışı, sapı samanı birbirinden ayırabilmesi için vazgeçilmez unsurdur" dedi.

BAŞBAKAN KENDİNİ TUTAMADI

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın yurtlarla ilgili sözleriyle başlayan tartışmaları değerlendirdi, Mevcut yaklaşımın ancak totaliter devletlerde görülebileceğine vurgu yaptı; "Totaliter devlet dediğiniz devlet; kimin ahlaklı olduğuna, kimin namuslu olduğuna, kimin nasıl yaşayacağına, evde ne yapacağına karışan devlettir. İşte bunun bir yansıması bu. Öyle sanıyorum ki; sayın Başbakan bir şekilde kendini tutamadı ve insanların evlerinin içine müdahale etmeyi kendinde hak görür hale geldi. Yalnız şunu hatırlatayım; insanların evlerine, evlerinin içine Osmanlı döneminde sultanlar, şeyhülislamlar tarafından bile müdahale edilmemiştir. Osmanlı'yı çağdaş Türkiye'ye örnek vermek, örnek kabul etmek asla söz konusu olamaz ama tek adamla yönetilen Osmanlı bile insanların yatak odalarına, evlerine karışmayı kendinde hak görmemiştir. Böyle bir noktadayız" diye konuştu.

AHLAKLI VE NAMUSLU OLMAK!

"Bu sözlerimin arkasında tamamen hukuk vardır" diyen Feyzioğlu, insanların evlerine devletin karışmasının söz konusu olamayacağını belirterek, son olarak şunları söyledi: "Kimin misafir geldiğine, kimin gittiğine devletin karışma yetkisi yoktur. Bu beyanatlarla sayın Başbakan; komşuları genç insanların, özellikle üzerine yöneltmekte ve insanların komşuları tarafından yakın takibe alınmasını, böylece siyasi iktidara muhalif duruş sergilediği düşünülen veya sergileyebileceği ihtimali bulunan kişilerin önceden tespit edilerek, yıldırılması, vazgeçirilmesi ve mümkünse mahalle veya şehir değiştirmesinin sağlanması ya da susmasının sağlanması istenmekte. Hangi siyasi görüşten, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi düşünceden olursa olsun. Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin hukuki güvenliği kalmamıştır. Konu komşunun ve mahalle karakolunun insafına bırakılmıştır, insanların namusları ve ahlakları. Yurttaşların nasıl namuslu olacağını, nasıl ahlaklı olacağını söylemek, siyasi partilere ait değildir. Yurttaşlarımız ahlaklı olmanın, namuslu olmanın ne demek olduğunu hiçbir siyasi partiden öğrenme ihtiyacı içerisinde değildir."

TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, Baro'nun yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törene; Vali Şükrü Kocatepe, Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Fatih Karaaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, TSO Başkanı Kemal Karaküçük, Ticaret Borsası Başkanı A.Duran Balsuyu, Kilis Baro Başkanı M.Fazlı Dağoğlu, ilçe kaymakamları ve başkanları ile çok sayıda hakim, savcı ve avukatlar katıldı.











Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol