Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

“ORGAN NAKLİ BİR MUCİZE! YENİDEN DOĞDUM”
 Hatay’da yaşayan ve yıllardan beri diyalize giren İbrahim Oyalı (42), Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde yapılan başarılı nakille yeniden sağlığına kavuştu.

 

Yaklaşık 12 yıl önce bulantı, baş ağrısı şikayetiyle bir sağlık kuruluşuna gittiğinde ağrı kesici ve mide ilaçları verildiğini, bir hafta sonra yapılan tahlillerde ise böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirten Oyalı, “Tedavi için Adana’ya gittiğimde hastaneye yatmam ve diyalize girmem gerektiği söylendi. Ancak kabul etmedim. Farklı hastanelerle görüştüm, onların da aynısını söylemelerine rağmen diyalize girmeyince sağlığım iyice bozuldu” dedi.

 

Bunun üzerine Ankara’ya gittiğinde acilen kateter takılıp hemen diyalize alındığını ve 45 günlük bir tedavi sonrasında periton diyalize başlanıldığını bildiren Oyalı, 7 sene periton tedavisinin ardından 5 yıl hemodiyaliz tedavisi gördüğüne vurgu yaptı.

 

NAKİL SÜRECİ

Rahatsızlığı ilk teşhis edildiğinde Ankara’da nakil için başvuruda bulunduğunu, annesi, babası ve kardeşlerinin kendisine böbreklerini vermek istediklerini anlatan Oyalı, şöyle devam etti:

 

“Ancak hiç birini kabul etmedim. 10 yıl önce Ankara’dan kadavradan nakil için çağırıldım ama diyalizden olumlu sonuç alınca, hiç ihtiyaç duymayacağımı düşünerek kabul etmedim. Daha sonra Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde nakil yapıldığını duyunca, kaydımı buraya aldırdım. Kaydımın alınması sonrasında 2 kez nakil için çağrıldım.

 

İlk ikisinde nakiller, dokuları benden daha uygun olan hastalara gerçekleştirildi. 3. kez çağırıldığımda çok umutlu değildim. Ama gerekli tetkikler yapıldıktan sonra naklin bana yapılacağı söylenince çok mutlu oldum. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve ekibi sayesinde şimdi yeniden doğdum. Bu tam bir mucize.”

 

Oyalı, organ bağışının önemini yaşayan birisi olarak, “Organ bağışının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de bağış yapmak istiyorum. Bir başkası benim hayatımı kurtardı, neden ben de bir başkasının hayatını kurtarmayayım?” diyerek önemli mesajlar verdi.

 

Oyalı, “Tam ümidimin bittiği yerde bu hastane bana yeniden hayat verdi. Hastane çalışanları çok ilgiliydi herkese çok teşekkür ederim” sözleri ile sevincini paylaştı.  

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Başkanı Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da “Organ naklinin önemi ancak, organ bekleyen hastalar ve sıkıntılarını yaşayan aileleri tarafından biliniyor. Oysaki organ nakli için organ bağışı çok önemli. Toplum olarak organ bağışı konusunda herkesin daha duyarlı olması gerekir” diyerek, organ bağışı çağrısı yaptı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol