banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

 ONLARIN DEV PROJESİ KIRAATHANE, BİZİMKİ ÜRETİMDE YARIŞAN TÜRKİYE
 

Seçim kampanyasını hızla sürdüren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Doç. Dr. Bülent Meşe, sıkmadık el çalmadık kapı bırakmıyor.

Partisinin seçim beyannamesini gittiği her yerde anlatarak destek isteyen Meşe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay mitinginde açıkladığı Millet Kıraathaneleri projesini eleştirdi.

HERKES KAPASİTESİ ÖLÇÜSÜNDE YAPABİLECEĞİNİ VAAT EDİYOR

“İktidarın proje anlayışı kıraathane açmak” diyen Meşe; “Cumhurbaşkanı adayımız genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi şoför yorgun. Hem de çok yorgun. Böyle bir açıklamayı yadırgamamak lazım diye düşünüyorum. Çünkü 16 yıldır ülkeyi ne hale getirdikleri ortada.

Bu gün ülkede büyük bir ekonomik sorun var. 16 yıldır uygulanan yanlış politikaları ekonomiyi tıkadı. Gençler iş, yatırımcı nasıl ayakta kalırım, vatandaş borcumu nasıl öderim kaygısındayken, bunlar kıraathane açma derdinler. Bulunduğumuz şu ortamda buna da çok ihtiyaç var doğrusu!

İşte burada İYİ Parti’nin “Milletle sözleşmemiz” adı altında ortaya koyduğu seçim beyannamesinin ne kadar önemli ve yönetimde ne kadar iddialı olduğunu açıkça görüyoruz. 

Herkes kapasitesi ölçüsünde yapabileceğini vaat ediyor. Biz, üreten bir Türkiye, gelişmiş ülkeler arasında yerini almış, bir Türkiye vaat ediyoruz. Onlar, kıraathane vaat ediyor. Onlar her evde içi boş buzdolabı olmasını refah seviyesi sayıyor, biz kişi başına düşen milli geliri hesaplıyoruz. Kısacası bu ülkeye İYİ bir gelecek vaat ediyoruz” dedi.

İnsanlarının mutluluğunun evine ekmek götürmeyle başlayacağını ifade eden Meşe; “Bugün toplumun her kesiminin en büyük derdi maalesef ekonomi. Herkes evine ekmek götürmek derdinde. Ailede huzurun ilk adımı evine ekmek götürmekten geçiyor. Biz yatırım politikalarımızla istihdam oluşturup, işsizlik sorununu çözeceğiz. Aynı zamanda kadın istihdamını da yüzde 50’ye çıkaracağız. Bizim insanımız kimseden bedava bir şey istemiyor, alın teriyle çalışıp evine ekmek götürmek, üretime katılıp, ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyor.

Devlet yatırımcısını, esnafını koruyup kollamak zorundadır. İnşallah iktidara geldiğimizde, devlet teşvikleriyle yatırımcını önü açılacak, bağkur’unu ödeyemeyen esnafımız rahat nefes alacak, işini büyütecek” dedi.

FAKİR FUKARAYA İKTİDAR DEĞİŞİRSE YARDIMLAR BİTECEK KORKUSU VERİYORLAR

Sosyal devlet anlayışı gereği her vatandaşın koyup kollanacağını söyleyen Meşe; “ Bugün Sosyal Dayanışma’dan yardım alan dar gelirli ailelerimiz var. İktidar değişirse bu yardımlar bitecek korkusu vermişler. Sanki ceplerinden veriyorlar? Ancak bu korkuları yersiz. Tam aksine yardımlar artacak.

Düzenli geliri olmayan yoksul ailelere vereceğimiz “İYİ Kart” ile aylık net asgari ücretin yarısı tutarında, düzenli gelir sağlayacağız.

Genç işsizlere, iş bulana kadar, aylık 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağız.

Emeklilere yılda iki kez bayramlarda, 1.500’er TL tutarında “İYİ Bayramlar İkramiyesi” vereceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarının, 36 aya kadar gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem kuruyoruz.

Tüm yoksul ailelerin çocuklarına, Yükseköğrenimde karşılıksız eğitim bursu vereceğiz.

Ev sahibi olmak isteyen düşük gelir grubuna, TOKİ aracılığıyla satın alma opsiyonlu kiralama yöntemiyle, peşinatsız ve taksitsiz ev sahibi olma imkânı sağlayacağız” dedi.

TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Engelli vatandaşların toplumun bir ferdi olduğunu, yaşamlarını sürdürebilmeleri için tüm engelleri kaldıracaklarını söyleyen Meşe; “Tüm engelli çocuklarımız, devletimizin emanetinde olacaktır. Engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam ve bağımsız yaşama hakkı başta olmak üzere, tüm insan haklarına, eksiksiz sahip olmalarının önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Engelli vatandaşlarımızla ilgili politikalar üretirken, Mutlaka, onların da, karar süreçleri içinde yer almasını sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımızın bir araya gelip, bilgi ve becerilerini artırabileceği, spor yapıp yeteneklerini geliştirebileceği, sosyalleşebileceği “Özel Yaşam Merkezleri” kuracağız. Engellilerin, hayata ve iş gücüne katılmalarını sağlamak, dört duvar arasına hapsolmalarını önlemek için, engellilerin erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik imkânlarını artıracak, hukuki ve teknik düzenlemeler yapacağız” dedi.

DEVLETİN DİNİ ADALETTİR

“Güçlünün değil haklının yanında olan bir hukuk sitemi vaat ettiklerini söyleyen Meşe; ”Öncelikle Geleneksel ve sosyal medyada başta kadın ve çocuğa şiddeti normalleştiren yayınlara karşı büyük cezalar uygulayacağız. İnterneti özgürleştireceğiz. İnsanlarımızın temiz duyguları ve din üzerinden oy devşirme dönemini kapatmak zorundayız.

Allah ve insan arasına hiçbir mekanizmanın girmesine izin vermeyeceğiz. Her tür inanca ait ibadethaneleri ve din görevlilerini devletin sunduğu hizmetten eşit yararlanmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Parlamenter sisteme dönüş ve yeni anayasa için inisiyatif alacağız.

Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığına özel önem vereceğiz. Hedefimiz en kısa sürede parlamenter sistemi tekrar hayata geçirmektir.

Bizim anlayışımızda devletin dini adalettir. Baskıcı anlayışla, hakların gasp edildiği bir düzen utanç düzenidir. Adil yargılama ilkesini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’M YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖNDÜ

Meşe, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Devletin adaletinden şüphe ediliyorsa devlet büyük yara almış demektir. İşte biz İYİ Parti kadroları,  adalet ve liyakat vaat eden bir yönetim anlayışı ile yönetime talibiz. Ülkemizin yaralarını sarmaya talibiz.

Bu yüzden de vatandaşımız bize güveniyor destek veriyor. Bu ülkenin umudu İYİ Parti. Gittiğimiz her yerde destek görüyoruz.

Tekrar tüm hemşehrilerime sesleniyorum; İçte ve dışta huzurun ve güvenliğin sağlandığı, üretimde, yatırımda, sanayide, teknolojide, tarımda, sağlıkta, turizmde, eğitimde, sporda her alanda gelişmiş ülkeler arasında yer alan bir Türkiye için İYİ Partide buluşalım.

Hiç şüphem yok, milletimiz tek adamlığın değil, demokrasinin hüküm sürdüğü bir Türkiye için Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı, Partimiz de birinci parti yapacaktır. Türkiye’m yüzünü güneşe döndü” dedi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol