Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

 ONİKİŞUBAT’IN İCRAATLARI, MECLİSTE ONAYLANDI

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında gerçekleştirildi.

Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantı, DHKP-C’li teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına dua edilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Mahçiçek, Şehit Savcı Kiraz’ı rahmetle andıklarını ifade ederek, “Bu tür menfur saldırılar, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozamayacak” dedi.

Daha sonra gündem ve gündem dışı maddeler ele alındı. Açılış ve eski tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından belediye encümeninde görev alacak üyelerin seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde, belediye encümenine Dr. Ali Ünsal, İsmail Kahveci ve Erol Arslan seçildi. Ardından, İmar, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Sosyal Hizmetler, Kültür Sanat ve Aile, Gençlik ve Spor, Hukuk, Fiziksel ve Zihinsel Engelliler komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

ŞEHİDİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

Onikişubat Belediye Meclisinin 11. Gündem maddesinde, Şehit Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir’in isminin parka verilmesi konusu değerlendirildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından meclis gündemine getirilen maddenin oylanmasının ardından, Piri Reis Mahallesi 112 Acil Servis İstasyonu arkasında bulunan parka Şehit İşbilir’in isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 12. Maddesinde ise amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılması teklifi görüşülerek karara bağlandı. Bir diğer gündem maddesinde ise Bölge Kalkınma Ajanslarında yapılacak projeler karşılığında hibe alınabilmesi için Başkan Mahçiçek’e yetki verildi.

FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündemin 14 ve 15. Maddelerinde ise Onikişubat Belediyesi Denetim Komisyonu’nun hazırladığı 2014 Mali Yılı Raporu ile 2014 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Hayata geçirdiği projelerle Kahramanmaraş kamuoyunun takdirini kazanan Onikişubat Belediyesi’nin çalışmaları, meclis üyelerince de onaylandı. Belediye Meclis Başkanvekili Akif Çaylıoğlu’nun yaptığı sunumun ardından, mali yıl raporu ve faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

İmar plan tadilatları ve gündem dışı diğer maddelerin da görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı dilek ve temennilerle son buldu. Onikişubat Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 4 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol