banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT’A FİLİSTİN’DEN KARDEŞ BELEDİYE



 Onikişubat Belediyesi, Filistin ile tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi için önemli bir adım attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Filistin ile başlattığı kardeşlik hukukuna katkı sunan Onikişubat Belediyesi, Ramallah kentine bağlı Beitunia Belediyesi ile “kardeş şehirler” protokolü imzaladı.

Ramada Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile her iki ilçeyi kardeş yapan imzalar, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Beitunia Belediye Başkanı Ribhi W. Dola arasında imzalandı. Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Filistin Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Sayın Mehemet Cevher, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal ve Fatih Yoğurt ile Beitunia Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı protokolde, iki belediyenin bundan sonraki süreçte atacağı adımlar ele alındı.



Toplantıda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, millet olarak yasta olduğumuz bir günde, bu imzaları atmanın burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Terör örgütü PKK’nın önce Dağlıca’da ardından Iğdır’da haince kurduğu pusularla 30 vatan evladını şehit ettiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Yüce Allah onları ‘kahhar’ ismiyle kahredecek inşallah. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Kardeş şehirler projesinin Türkiye’nin Filistin Büyükelçisi Mustafa Sarnıç’ın girişimleri ile gündeme geldiğini dile getiren Başkan Mahçiçek, Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından bu protokolü imzaladıklarını belirtti. Türkiye ve Filistin’in tarihsel bağları bulunduğunu kaydeden Mahçiçek, şöyle konuştu:

Beitunia Belediyemizle bugün beraberiz, inşallah yakın bir zamanda da biz de onları ziyaret edeceğiz. Karşılıklı belediyeler olarak ne tür projeler geliştirebileceğimizi etüt edeceğiz, sonra o projeleri uygulamaya koyacağız ve Beitunia Belediyemize ne tür katkılarda bulunabileceğimizi beraberce kararlaştıracağız. Tekrar üzülerek ifade edeyim ki böyle sıkıntılı bir zamanda bir araya geldik ve bu imzaları atıyoruz. Zaten Filistin’de yarım asırdan fazla süredir İsrail terörünü yaşıyor. İnşallah önümüzdeki dönemler daha huzurlu olur ve tekrar yine bir araya geliriz. Karşılıklı olarak yardımlaşmamızı sağlarız. Ben ümit ediyorum ki Filistin devleti en kısa zamanda bağımsızlığını kazanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de her zaman Filistinli kardeşlerinin yanındadır. Ben başta sayın başkanımız olmak üzere heyet mensubu arkadaşlarımıza tekrar hoş geldiniz diyor, bu projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ise iki ülke arasındaki ebedi dostluğun daha da pekiştirilmesi adına bu protokolün büyük önem taşıdığını kaydetti. Filistin heyetinin ülke olarak üzüntülü olduğumuz bir dönemde bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Anteplioğlu, “Belediye başkanımız ve heyetinin bu ziyareti ülke olarak çok üzüntülü olduğumuz bir döneme geldi. Kendileri de yıllarca zulüm ve şiddet altında mücadele ettiler. 2 gün önce 16 vatan evladımız canlarını feda ettiler, bu gün yine 14 polisimiz şehit oldu. Hem kendi evlatlarımızı kaybetmenin üzüntüsünü hem de konuklarımızın yaşadıkları zulmü yüreğimizde hissediyoruz. Tekrar sayın başkanın şahsında tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Zaten ebedi olan bu dostluğumuzun ilerlemesi adına önemli bir başlangıç olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“İNŞALLAH BİR GÜN KUDÜS’TE BULUŞACAĞIZ”

Beitunia Belediye Başkanı Ribhi W. Dola’da sözlerine taziye dileklerini ileterek başladı. Türkiye’nin yaşadığı acıyı yüreklerinde hissettiklerini vurgulayan Dola, terörizmin tüm dünyayı tehdit eden bir şeytan olduğunu kaydetti. Filistin halkı olarak kendilerinin de İsrail terörü ile mücadele ettiklerini vurgulayan Dola, şu ifadeleri kullandı:

Bütün Filistin halkı olarak sizlere taziyelerimizi sunuyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye ve Filistin halkları arasında tarihi bağlarımız var. Osmanlı İmparatorluğu ve Sultan Abdülhamid’in bizler için yaptıklarını unutamayız. Yaşadığımız Beitunia şehrinin 40 bin nüfusu var. Biliyorsunuz ki bütün Filistin şehirleri gibi biz de İsrail işgali altındayız. Topraklarımızın büyük kısmı işgal edilmiş durumda. Bugün Filistin’in bağımsızlığı bizler çalışıyoruz ve çaba gösteriyoruz. Çünkü bizim topraklar mukaddes topraklardır. Bu topraklar sadece bizler için değil tüm İslam dünyası ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti için de mukaddes topraklardır. Bu topraklar ve Mescidi Aksa inşallah İsrail esaretinden kurtulacaktır. Buraya kardeş olmak için geldik. İnşallah birlikte çalışacağız. Türkiye’nin güçlü Cumhurbaşkanı ve bizim cumhurbaşkanımızın çalışmaları ile Filistin kurtulacak, buna inanıyoruz. Tekrar teşekkür ediyoruz. Sizin gösterdiğiniz çabaya çok teşekkür ederiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına saygılarımızı sunuyoruz. İnşallah bir gün Kudüs’te buluşuruz.”

Konuşmaların ardından Başkan Mahçiçek ve Dola, her iki ilçeyi kardeş yapan protokolü imzaladı. Günün anısına Kaymakam Anteplioğlu tarafından Dola’ya fincan takımı hediye edilirken, Başkan Dola’da ev sahiplerine Filistin atkısı hediye etti.

VALİ GÜVENÇER’E ZİYARET

Ramada Otel’de gerçekleştirilen ziyaretin ardından Başkan Mahçiçek ve Filistin Heyeti Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette, kardeş şehirler projesi hakkında Vali Güvençer’e bilgiler verildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güvençer ise, Türk ve Filistin insanı arasındaki kardeşlik hukukunu pekiştirecek böyle bir projeyi görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol